Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. February 20:54 by Jørli Petersen

En stor nyhed

Der bliver færre og færre biler i den store SUV-klasse, men det skræmmer ikke Kia. En helt ny Sorento får premiere i Geneve i begyndelsen af marts.

Der bliver længere mellem de store biler i SUV klassen som følge af de nye krav om mindre CO2. Toyota har skåret voldsomt i deres udvalg af store SUV-biler, i dag skal man næsten være hemmelig agent for at få lov til at købe en Landcruiser, Nissan har for længst sparket alle alle deres ud af det danske modelprogram, og Mitsubishi har gjort det samme. Ingen Patrol, og ingen Pajero så derfor er der så meget mere grund til at glæde siv over Kias vilje til at fastholde Sorento, som sender en helt ny model til Geneve, hvor den får officiel debut.

Ny Sorento er større end forgængeren, 3,5 cm. længere akselafstand til 281 cm, kortere udhæng for og bag, alt i alt en mere rummelig SUV end forgængeren, og der er også nyt i motorrummet. Benzinudgaven får en form for mild-hybrid med 1,6 liters benzin turbo tilsat en elmotor på 60 HK, mens det tilhørende batteri ikke er ret stort, kun 1,5 kWh. Samlet vil benzinudgaven byde på 230 HK og 350 Nm. I Europa vil ny Sorento også blive udstyret med 2,2 liters diesel, 202 HK og 440 HK, kombineret med en ny 8-trins automatkasse af typen dobbeltkobling. Interessant.

Vi vender tilbage til Sorento når vi har overblik over det kommende modelprogram, men hvis vi holder fast i Kias måde at introducere nye modeller på, så vil en debut i marts betyde dansk salgsdebut i løbet af efteråret.

Stor, større størst. Kia Sorento er flagskibet i det koreanske mærkes SUV-klasse, og ny Sorento er større end nogensinde.

Pin It on Pinterest