Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. January 20:52 by Jørli Petersen

En til alle

Concept står der tydeligt når Peugeot beskriver den første af de fire el-biler, der skal udgøre fremtidens biler fra Stellantis koncernen.

Og alle til en, eller helt korrekt, der kommer fire, så det bliver alle til fire. Bag det lidt kryptiske finder vi en ny platform til fremtidens el-biler fra den store Stellantis koncern. Den første af fire, og frit oversat til dansk betyder det, at alle bilmærker i Stellantis bliver endnu identiske end de er i dag. Der bliver først og fremmest forskel på design og udstyr. Med design kan det være SUV-agtigt eller måske klassisk 4-dørs, og første udspil fra Stellantis kommer ikke overraskende som en Peugeot, og her viser det franske løvemærke, alt andet end det køberne vælger i dag.

Bag navnet Inception, som er en fælles betegnelse for alt det nye, finde vi den store platform, som viser sig at være en klassisk type 4-dørs med en totalhøjde på 130 cm og en længde på fem meter.

Ægte limousine, hvor man skal ned i knæ, før man stiger ind i bilen, hvor teknikken til gengæld ligner det, der er fremtiden for el-biler, et system der arbejder med 800 V, en batteripakke på 100 kWh og en rækkevidde på 800 km, takket være en meget nøjsom type elmotorer, ligesom bilens ringe højde og dermed lave vindmodstand er kraftigt medvirkende faktor.

Glas, glas og endnu mere glas. Det bliver ikke en realitet på fremtidens ellerter. Det er ganske enkelt for dyrt.

Designstudiet har to motorer på samlet 680 HK, 0-100 klares på tre sekunder, og alt det vi har beskrevet de seneste linjer, er alt det bilkøberne fravælger, for til gengæld at købe noget der mere ligner SUV og især noget der er billigere, for her er vi i den dyre ende, og intet tyder på, at el-bilerne er blevet billigere i 2025, end de forefindes ved indgang til 2023.

Det nye er også styring uden direkte kontakt mellem rat og forhjul. På fransk hedder det ”stear by wire”, Peugeot kalder erstatningen for det klassiske rat for en controller, og så står den på masser af glas over kabinen på den klassiske 4-dørs.

Ingen direkte kontakt mellem fører og de styrende hjul. Fremtiden hedder “Stear by wire”. Et system der endnu ikke er godkendt til biler.

Det styresystem, der vises på den eksperimentielle Peugeot, er fortsat ikke godkendt til almindelig europæiske trafik. Om det bliver godkendt inden 2025, hvor den første rene ellert med en af de fire nye platforme skal rulle på samlebåndet, er nok tvivlsomt, så indtil videre betragter vi den anderledes Peugeot med interesse, for hvor meget af det viste og det lovede bliver til en realitet?

Vi gætter på det elektriske system, men i noget nedgraderet udgave. Til gengæld kommer systemerne både hos Citroen, DS, Opel, Fiat og sikkert og Alfa Romeo.

Super lav bil og masser af heste, er den korte beskrivelse af Peugeots fremtids ellert, som ligger lysår fra det kunderne foretrække i 2023. Bemærk også designelementer der er hentet fra Peugeots nye hyper-racer, der kører i Le Mans serien.

Pin It on Pinterest