Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. January 22:19 by Jørli Petersen

Endnu et nyt logo

Kias nye logo. Hurtigt aflæst kan det lige så godt være en dansk smittekurve fra Statens Seruminstitut.

Kia har netop præsenteret et nyt logo. Endnu et nyt logo kan man sige, og hvilket logo.

Smag og behag er forskellig, og vi mangler fortsat at få oplyst, hvorfor det er så påtrængende for det koreanske bilmærke, at finde på noget nyt, men Kia er langt fra de eneste.

Det er som om især store firmaer er besat af at udvikle eller helt finde på et nyt logo. Som om det kunne ændre noget. Som om det kunne løfte salget til nye højder.

I bilbranchen har bilmærker som Mazda og Toyota søgt deres indentitet ved at lave nye logo over en længere periode, vi har set Peugeot stramme op på løven, som slet ikke ligner den oprindelige løve, vi har set Citroen, ændre deres berømte ”tandhjul” til noget som slet ikke kan gå i indgreb, senest har vi set Fiat præsentere noget helt nyt, der netop er landet på fronten af den nye 500e, mens VW også har strammet op på deres berømte logo, måske for at få os alle til at glemme den seneste gang diesel-gate.

Kias logo som vi kender det.

Kald det bare fodslæbende eller noget helt andet, vi har stor veneration for de gamle logo, uanset om de sidder på en bil, eller for den sags skyld på en skorsten på et containerskib.

BMW holder stadig fast i deres stillistiske blå-hvide symbol, der er Bayerns nationalfarver. Mercedes piller ikke ved den hellige stjerne, ligesom Mærsk også holder fast i rederiets karakteristiske 7-takkede.

Da de første biler fra Kia kom til Danmark, var det med en rygende skorsten på bagsmækken.

Den store iver for nye logo finder man især hos store virksomheder, som forsøger at glemme de dårlige tider, ved at pumpe store summer ud til et nyt logo. Lad os bare nævne store danske virksomehder som DSB og Postnord, tidligere Post Danmark, og helt ærligt, hvad var der galt med DSB’s gamle symbol, der mere end tydligt trak historien helt ned på skinnerne, og hvad var der galt med postvæsenets posthorn?

Kias nyeste logo vil måske også få begrænset holdbarhed. Kias historie har en længere række logo på samvittigheden, da de første biler fra Kia kom til Danmark, var det med en rygende fabriksskorsten i det noget besynderlige logo, og traditionen med det uforståelige fortsætter med det nye logo.

Skal vi være rigtigt stygge, så kan det nye Kia logo godt ligne en kurve over nye coronasmittede danskere i julen 2020.

Kias logo gennem tiderne.

Pin It on Pinterest