Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. November '24 20:31 by Jørli Petersen

Endnu et prisdyk

Det er ikke fordi Renault mangler opmærksomhed omkring Scenic, men nu bliver søgelyset endnu skarpere, for nok engang giver Renault priserne et solidt dunk. Indtil videre for resten af året.

Det er kun kort tid siden vi bragte en test af Car of the Year i Europa 2025, Renault Scenic. Vi indledte med det altid aktuelle problem, bilens pris. Vi lagde vægt på en startpris på 310.000 kr, mens testbilen med ekstraudstyr kostede tæt på 400.000 kr, vi havde fingre i den store model med stor batteripakke, bilens pris før ekstraudstyr var 365.000 kr.

Det er den ikke længere.

Nu hedder det 315.000 kr for testbilen før ekstraudstyr. Basismodellen til 310.000 kr er faldet med 40.000 kr, så Scenic nu koster 270.000 kr i billigste udgave, så endnu engang sætter Renault alle konkurrenter i en rigtig grim situation. Renault tvinger priserne nedad, og vi tillader os at mene, at i efteråret 2024, er det Renault der er prisledende. Det er her vi skal lede efter de skarpe udspil.

Med en startpris på 270.000 kr og 310.000 kr for Scenic med stort batteri, er bilen blevet et rigtig skarpt tilbud, og der er meget mere i vente fra Renault. Alle udbydere af el-biler er ganske sikkert noget usikre, når det gælder den kommende Renault 5, der tog Bella Center med storm, da der var udstilling af ellerter. I kølvandet kommer en ny 4, og hvad vil Renault med disse to nyheder, når vi nærmer os dagen, hvor de første biler kommer til salg.

Renault dunker priserne ned, kineserne pruster under nye toldregler, VW er godt og grundigt på potten, og bilerne fra Stellantis ser ud til at have tabt pusten, så lige nu ligner det Renault og Tesla som de nye dominerende mærker på markedet for ellerter.

Eneste udfordring til de to ser ud til at kunne komme fra Korea. Hyundai og Kia kan måske tage udfordringen op. Hyundai med en spændende nyhed lige rundt hjørnet, Kia har ny EV3 til en pris, der også er interessant, og hvad siger kineserne til den nye situation. BYD og MG er de to, der skal tage initiativ, hvis der skal komme et svar fra Kina.

Det første chok

Da Bella Center slog dørene op til Bella Center, var dagen startet med en uventet prisbombe. Det var igen Renault, der stod bag kanonen, og dag et i Bella Center stod på vare- og lastbiler på el, og her slog Renault knock-out på alle konkurrenterne med en meddelelse, der var kort og præcis.

Fra og med dagen for åbning af udstillingen i Bella Center, var prisen på en Renault varebil med dieselmotor og automatgear identisk med prisen for samme bil i el-udgave, og det var gældende for alle varebiler i Renaults modelprogram.

Siden den udmelding har der været larmende tavshed fra samtlige konkurrenter. Endnu mere bemærkelsesværdigt er det, at både Ford og VW har været stille. Helt stille. Ford og VW skal sende den fælles Transit/Transporter i eludgave på markedet meget, meget snart, og hvor Ford normalt ville have slået på stortromme for en bil, der kommer langt ud i fremtiden, er der blevet underligt stille. Ford ser ud til at være ramt af en ægte kajeryster, og VW, der er kendt for at holde kæft om alt, er ikke uventet larmende tavse.

Vi har holdt øje med priserne på el-varebiler siden Renaults uventede udspil, og antallet af reaktioner er nul. Om man giver gigantrabatter bag de lukkede døre kan vi ikke afgøre, men ikke det mindste rygte er sluppet ud fra de lukkede prisaftaler mellem diverse sælgere og storkøbere af varebiler.

Herunder tager vi de enkelte mærker under behandling. Det er ikke alle listepriser på el-varebiler vi kan oplyse, men vi kan i det mindste oplyse hvor meget de skal sænke prisen, for vi opgiver prisen på den billigste varebil med dieselmotor og automatgear, ligesom vi selvfølgelig har Renaults nye priser øverst i oversigten.

Renault e-Master har først de nye priser fra 1. januar. Officielt. Men Renault oplyser, at man selvfølgelig kan handle allerede i dag til de nye priser, så de lavere priser på el-varebiler er trådt i kraft.

For tre uger siden sendte Renault alle konkurrenter til tælling med deres udspil omkring el-varebiler.

 

VW skal ned på en pris der hedder 286.000 hvis de vil sælge den nye e-Transporter, og selv om de gør det, er de 26.000 kr dyrere før moms end Renault e-Trafic, men denne merpris kan som altid hurtigt blive udlignet i de rabatter, der gives på varebiler. Men en rabat på 120.000 kr som indledning vil være en ordentlig mundfuld for kriseramte VW.

Mærke og model
Renault e-Master 325000
Renault e-Trafic 260000
Renault e-Kangoo 212000
Renault Master diesel 325000
Renault Trafic diesel 260000
Renault Kangoo 212000
Ford e-Transit 434000
Ford Transit diesel aut 345000
Mercedes Vito 114 aut 305000
Mercedes e-Vito 417000
Mercedes Sprinter aut 366000
Mercedes e-Sprinter 426000
VW Transporter D aut ´ 286000
CW Crafter D aut 383000
Toyota ProAce D aut 267000
Toyota e-Proace 345000
Toyota ProAce Max D aut 289000
Toyota ProAce el 450000
Peugeot Expert 2.0 D aut 247000
Peugeot e-Expert                 313000
Peugeot e-Boxer 400000
Peugeot Boxer D aut 280000
Alle priser er for billigste kassevogn og excl. moms

Ford Custom Transit er i samme situation som VW. Ford er også i krise for at sige det pænt, Ford er ved at miste interessen for det europæiske marked, og var det ikke for netop Fords varebiler, ville mærket været betydeligt dårligere stillet end de er. Derfor er det en grim overraskelse for Ford, at de skal skære voldsomt i prisen på deres kommende ellert.

Man skal heller ikke være blind for at se, at Toyota er kommet i klemme med deres el-varebiler. Toyota køber deres biler hos Stellantis, så det japanske mærke er helt afhængig af det, der sker hos netop Stellantis, hvor vi har udvalgt Peugeot som fingerpeg for de fire mærker, der deler de samme varebiler, plus de biler der sælges til Toyota, som har sagt nej til at købe de kommende brint-varebiler fra Stellantis. Her vil Toyota sikkert vælge deres egen brintløsning, der er længere fremme end det vi kan forvente i de nye modeller fra Stellantis.

Vi har ikke prisen på en Peugeot e-Expert, men vi kan se hvor de skal lande. Mindsteprisen for Peugeot er 260.000 kr, og hvis de skal sætte lighedstegn mellem diesel og el, skal de endnu længere ned.

Peugeot e-Boxer er prissat til 400.000 kr før moms, så her skal der skæres 75.000 kr før man kommer på linje med Renault. Og kan man det? Stellantis er sikkert ikke kommet sig over det interne franske karatehug Renault har leveret, og for at gøre det lidt værre, er der netop kommet ny importør af Peugeot i Danmark. Hvordan er deres kontakt til Stellantis? Har du fået oparbejdet de daglige rutiner, som er nødvendige for at få et godt resultat ud af vanskelige forhandlinger.

Men her er de nye Renault priser, der officielt træder i kraft den 1. januar. Det er disse priser alle konkurrenter skal forholde sig til.

Det er store prisnedsættelser alle producenter af el-varebiler skal finde. Det gælder også for Mercedes med deres nye e-Sprinter.

Pin It on Pinterest