Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. September '17 09:08 by Jørli Petersen

Endnu mere Mustang

Nyeste model Mustang er fra 2015, men får allerede ny en stribe forbedringer. Endnu mere power fra V8’eren og en ny 10-trins automatkasse.

Den nuværende model Ford Mustang er fra 2015, og selv om den stadig er meget ny som model, bliver den allerede gjort endnu bedre. Den nye Mustang har tre ting der falder i øjnene. Den herlige V8’er bliver peppet op til 450 HK, og for at få så mange kræfter i asfalten med et helt konstant tryk, har Ford tilsat en helt ny 10-trins automatkasse.

Et 10-trins automatgear??? Til en Mustang! Et godt stykke fra den 4-gears manuelle ting, der blev sat på de legendariske modeller, der blev vist første gang i 1963 og i produktion fra -64.

Fire afgangsrør til otte cylindre. To til hvert rør.

Slev om de sorte runde ser lidt frygtindgydende ud, er de stadig mindre end standardhjulene på en Renault Scenic!!!

Den næste betydende forbedring kan være det Ford kalder Magna Ride, som er en justerbar – ikke undervogn, men affjedring. Hvis disse tre ting spiller for fuld musik, vil vi se bort fra en lidt rigelig egenvægt på Mustang, for som amerikanerne siger, der er ikke noget så godt som kubik, og hvis det bestyres på god mode, vil resultatet være besnærende.

Kabinen i Mustang har også fået forbedringer, men ingen ny eller opdateret model uden diverse elektroniske indgreb i førerens ret, og her kan vi oplyse, at Ford også har fået tilført en masse af de nye elektroniske sikkerhedsting, og det der skal prøves før vi afgør, om det helt og aldeles ødelægger en eller lovende bil, er det nye Lane-Departure, eller endnu mere vigtigt, Lane-Keeping system. Hvis ikke det system kan slås helt fra, vil det stikke en kæp i alle forsøg på at få lidt sjov med den nye model Mustang.

Endelig kan der også være plusser til noget elektronik. Ny Mustang har en indstilling der kaldes Drag Strip Mode, – vi kan også kalde det Launch Control, men uanset hvad det kaldes, handler det om at få bil op i tempo så hurtigt som muligt. Ford forventer den de amerikanske data vil blive 0-97 km/t på under fire sekunder, som vi oversætter til en 0-100 tid på lige godt 4 sekunder. Rent.

Og så glemmer vi helt den 4-cylindrede 2,3 liters forbryderiske karikatur af en Mustang. Desværre må vi oplyse, at den model, som udelukkende er egnet til udstillingsbrug, forbliver i produktion.

Kabinen i fornyet Mustang er forbedret en anelse med en meget dominerende 8-tomme skærm midt i det hele. Tjek også de store kopholdere. Super-size me siger vi, det ligner to standard Ikea skabselementer målt efter størrelse.

Man er ikke i tvivl, hvis noget lignende brøler forbi på de tyske motorveje. Mustang har en meget tydelig og let genkendelig signatur.

Pin It on Pinterest