Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. October '18 15:44 by Jørli Petersen

Engang i fremtiden

Hyundai Nexo er den første rigtige brintbil, der ser ud til at være skræddersyet til en helt almindelig dansk familie. Den anden gode nyhed er bilens ankomst til Danmark. Kort ind i 2019. Måske allerede i januar. Eneste ubesvarede spørgsmål er: Prisen?

Den store biludstilling i Paris åbner den 4. oktober, og mens den officielle åbning for publikum ligger i nær fremtid, tegner det mere kritisk for en stor mængde af nyhederne. Her taler vi ikke om dage men om år.

Mens danske politikere plus anmassende interesseorganisationer er ved at afspore en mulig sund debat om fremtidens køretøjer, er det mest almindelige svar man får i Paris – engang i 2020.

Sagt på en måde, så der ikke er megen tvivl tilbage, det helt store rykind med elbiler, plug-in hybrid og brintbiler, venter ikke lige om hjørnet, men der er selvfølgelig undtagelser.

Toyota har fuldt program i hybridbiler, og en længere række plug-in hybrid ligger i en meget nær fremtid. Samtidig har Toyota fuld fart på deres brint-biler, seneste projekt kan du læse om andet steds her på sitet, det handler om bybusser på brint i serieproduktion, altså masser af brintbiler, og så ligner det en elegant koreansk overhaling på både brint og el.

Kona som el-bil er Hyundai nummer to i Danmark, der får en rækkevidde på 485 km efter den nye skrappere målemetode, og der er 200 nye el-biler på vej til Danmark. De bliver læsset af skibet i slutningen af november.

Hyundai og Kia viser deres el-biler, der har den teoretiske rækkevidde på 485 km efter den nye WLTP målemetode. Alt det peger i den rigtige retning, og Hyundai Kona er ikke den første rene el-bil fra Hyundai, det bliver el-bil nummer to i programmet, mens Kia har stor succes med et par plug-in modeller i Danmark.

Kia roder rundet i det populære firmasegment, og det er især i denne kategori af biler, man kan vente en hurtig stigning i salget af grønne biler, og for at understrege, at de 485 km i rækkevidde ikke er rent tågesnak, havde Kia lavet et lille forsøg i anledning af åbningen af biludstillingen i Paris.

H2, – brint, og ikke diesel eller benzin, og når man kører på brint, behøver man ikke noget ladestik.

Brintbil på europæisk er mere nedtonet, og noget der ligger langt væk. Her er det en Renault Kangoo, der har fået brintteknik.

Den nye Kia Niro i el-udgave startede tidlig morgen i Auvergne med kurs mod Paris. Der var TV på turen, så alle kunne følge med, og da bilen kom til Porte de Versailles i den sydlige del af Paris, var det kun pudsekluden der kom i brug, mens Kias fremtid for brintbiler tegner mere usikkert.

Til gengæld er det sikkert, at søstermærket Hyundai får omkring 200 Hyundai Kona – el-biler med stor rækkevidde – til landet i slutning af november i år. Interessen er stor allerede nu, men den kommende Hyundai Nexo kan blive et forstyrrende element i mange grønne bilkøberes overvejelser, for Nexo er en full-cell, en brændselscelle eller på dansk en brintbil, og netop Hyundai har oparbejdet stor dansk erfaring med brintteknikken.

Derfor er Nexo også en meget aktuel bil i Danmark. Hyundais meget folkelige brintbil får dansk salgsstart umiddelbart inde i 2019, måske allerede i slutningen af januar, men endnu ved vi ikke noget om priserne.

Til gengæld kan det se ud som om europæiske bilmærker over en bred kam, er hægtet af racet mod grønnere biler. Masser af snak, masser af grønne løfter, men mindre realitet bag de fine ord. Vi må pænt vente til 2020, mens mere østlige bilmærker ser ud til at få en flyvende grøn start.

Kia Niro er allerede en populær bil i Danmark, men især i plug-in version. Nu kommer den som ren el-bil med en rækkevidde på 485 km, og for at vise, at det ikke er pral det hele, startede denne Niro el dagen i Auvergne og kørte til Paris – selvfølgelig uden at stoppe for at lade på vejen.

Pin It on Pinterest