Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

22. January '21 20:08 by Jørli Petersen

Ensom D-Max

Isuzu har tidligere været på det danske marked, men senest er det blevet til seks år, hvor man alt i alt har solgt 435 biler,- alle af typen D-Max.

Det må være ret ensomt at være en Isuzu hos Isuzu’s forhandlere, for D-Max har ikke andre at læne sig op ad. D-Max er den eneste model på det danske program, ligesom Danmark ikke er det land, der står først i rækken til at få den nye model D-Max.

I slutningen af marts er det imidlertid til udskiftning. Den nye D-Max er en gennemgribende ny bil, der er gjort meget ved både komfort og sikkerhed, hvis vi skal tro vores kilde, som ikke overraskende er Isuzu, men der er generelt positive ord i kølvandet på den nye model fra de lande, som allerede har startet salg af ny D-Max.

Med to måneder til dansk salgsstart, er det stadig for tidligt at sige noget om bilens pris. Ikke fordi den danske importør er sløv i optrækket, men fordi der stadig er usikkerhed omkring fremtidige afgifter på varebiler, og i modsætning til det vi ser i andre lande, sælges D-Max udelukkende på gule plader i Danmark.

Designet er blevet mere tjekket, ligesom komfort og sikkerhed skulle være forbedret.

Som tidligere kommer D-Max i tre udgaver, basis, udvidet og fuld kabine, vægten på D-Max ligger omkring 3100 kg, bilen kan nedvejes til 3000 kg, og så spiller Isuzu altid det kort, der hedder 3500 kg på krogen, men før man sluger tallet råt, skal man være opmærksom på den maksimale vægt på det totale vogntog på 6000 kg. Hvis kører man med 3500 kg på krogen, kan man ikke samtidig køre med de omkring 1000 kg, som er lasteevne på selve bilen, der har en køreklar vægt omkring 2000 kg alt efter model og udstyr.

Isuzu i Danmark gør meget for at bygget netop den bil der opfylder danske kunders behov. Her er Isuzu lidt i særklasse, det er som om man udnytter markedet for pick-up maksimalt, og så er det værd at skrive på plussiden, at D-Max er en ægte off-road bil, Isuzus enlige model i Danmark er ikke den første der giver op i terræn, og netop på det punkt, er motorkraften ikke helt så afgørende, som det er på andre områder.

Ny D-Max kører videre med den forholdsvis nye 1,9 liters diesel, som vi ikke er så vilde med. Motoren mangler en del kubik for at kunne matche sine konkurrenter, og så kikker vi noget misundeligt på de lande, der sælger D-Max med enten 2,5 eller 3-liters motor, hvor Isuzu tager det noget mere afslappet med effekt per liter. Den 3-liters D-Max yder 177 HK, hvor den 1,9 motor vi ser i Danmark yder 163 HK, så selv om det ikke lyder alverden, er det alligevel to meget forskellig type bil.

D-Max er ægte off-road, og nyeste model har fået øget frihøjde, ligesom vadedybden er steget til 80 cm.

Ny D-Max har som et andet plus større frihøjde end tidligere, bilen har fået et solidt hak op på design, og når vi lander bag rattet i ny D-Max, vil vi især være opmærksom på bilens styretøj, ligesom vi glæder os til at se nærmere på D-Max med automatgear, hvis den variant i det hele taget kommer på det danske program.

Når vi gør et nummer ud af bilens ensomhed i forhandlernes udstilling, er det fordi Isuzu har flere modeller, som ikke ser ud til at kommer til Danmark. Isuzu er specialist i lastbiler, også de lette, som har konkurrenter på det danske marked, Isuzu laver også en traditionel kassevogn med navnet Como, ligesom man har en mellemstor SUV på modelprogrammet.

3500 kg på krogen siger Isuzu, men selv om det er lovligt, er det ikke nødvendigvis vellykket. 1,9 motoren sætter begrænsninger, ligesom vægten på det samlede vogn på 6t giver ridser i lakken.

Pin It on Pinterest