Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. February 12:48 by Jørli Petersen

Et nummer op

Mere plads mere SUV eller Crossover. VW’s næste ellert, ID.4 kommer til Danmark i marts måned.

Siden december har det været muligt at bestille den næste rene elbil fra VW, men nu er tiden kommet til de helt almindelige modeller, hvor modelprogrammet bliver noget bredere.

Den VW ID.4 man har kunne bestille, er det VW kalder First Edition, det er en bil med hele udstyrspakken smidt i bilen, mens de biler der dukker op i marts er fordelt på mere almindelig vis. Jo flere penge man har til ny bil, jo mere udstyr kan man vælge, men ny ID4 kommer også med tre typer motor, to størrelse batteri, og så er ID.4 lige så ægte baghjulstrækker som den gamle VW Boble.

Motorprogrammet hedder 148, 170 og 204 HK. Hvis det sidste lyder bekendt, er det fordi effekten er identisk med det vi kender fra den første og mindre ID.3, som i øvrigt er meget identisk med ID.4, da begge biler er bygget på samme platform og med samme akselafstand på 277 cm.

Batteripakkerne i ID.4 hedder 52 og 77 kWh, det skulle betyde den teoretiske rækkevidde på 348 og 522 km, men VW begynder også at blande begreberne sammen.

Det lugter af ID.3, og det er slet ikke en tilfældighed. ID.4 er bygget med komponenter fra ID.3.

VW taler om frihøjde på ID.4. Den er 21 cm, hvilket svarer til det vi ser på mange biler af crossover type, – det nogle drister sig til at kalde SUV, men VW mener også, at den den øgede frihøjde i forhold til ID.3, bliver ID.4 pludselig terrænduelig, og det kræver nok en grundig test, før vi tør tilslutte os det synspunkt.

Mere plads. Mere rummelig. Mere familievenlig.

Tagbøjer er også en mulighed på ny ID.4, hvis man synes det er værd at forkorte rækkevidden med last på taget, må man køre med maksimalt 75 kg øverst oppe, og det samme gælder det med en trækkrog på bilen, regnet ud fra almindelige begreber for påhæng, må ID.4 køre med 1000 kg, men igen, det koster på rækkevidden. Ganske meget endda.

Og men vi er ved regnestykkerne, så starter priserne på ID.4 ved 320.000 kr, og slutter omkring 450.000 kr, indtil videre. Senere på året kommer den ultimative ID.4, en såkaldt model GTX med flere heste og træk på alle fire hjul.

De første eksemplarer af ID.4 er allerede i Danmark. Her et foto fra København.

Pin It on Pinterest