Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. June '20 15:32 by Jørli Petersen

Euro Jeep

Den europæiske type motor sniger sig mere og mere ind på Jeep. Nyeste tiltag er en tilbagegang fra 1,4 til 1,3 liters benzinmotor.

Jeep opfattes normalt ikke som en europæisk bil, den er indtil videre en amerikansk bil der importeres til få europæiske købere, og der er langt mellem Jeep i Danmark, ligesom der er langt mellem de enkelte forhandlere.

Den nye udgave af Jeep Compass er endnu et skridt i retning af noget mere europæisk. Det er tydeligt Jeep satser på øget salg, og Compass forsøger med den nye model, at kombinere det der kan synes umuligt.

Den forholdsvis lille europæiske motor tilsat det amerikanske design og 4×4 på de dyreste udgaver af Compass.

Motormæssigt er Compass et skridt tilbage. Den tidligere benzinmotor erstattes nu af en 1,3 liters motor, der kommer i to udgaver, en 130 og 150 hestes version. Den 130 hestes kommer som 4×2 eller almindelig forhjulstrækker, hvor den 150 hestes er tvangsvalg, hvis man også peger på 4-hjulstræk på udstyrslisten, mens Chryslers 9-trins gearkasse fortsætter som mulighed i det nye Compass program.

Den nye benzin-version af Compass kommer til Danmark efter sommerferien. Priserne er fortsat ukendte, men der er optræk til udvidelse af det nuværende Jeep forhandlernet.

I udlandet ser man bilforretninger der hedder Fiat/Chrysler Autohouse. Måske en mulighed til det danske marked.

Jeep er et meget lille mærke i Danmark, men flere forhandlere er på vej.

Pin It on Pinterest