Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. July 19:37 by Jørli Petersen

Europa-Jeep

Jeep Renegade er ikke specielt amerikansk. Hvis vi siger, at bilen er identisk med Fiat 500X, er det lige før Stars and Stripes falmer.

 

Jeep forbindes altid med noget ærke amerikansk, og noget der kan køre off-road. Om det er tilfældet med den nye Jeep Renegade 4xe er nok lidt mere tvivlsomt, især hvis man sætter baren i samme højde som man normalt gør med en ægte amerikansk Jeep, men Renegade er heller ikke så amerikansk, at det gør noget.

Den mindste Jeep er rigtig meget Fiat, for Renegade er teknisk identisk med store Fiat 500X, og nu tager Jeep også hul på plug-in hybrid, og hvor ærke amerikiansk er nu det? Især hvis man kaster et blik på den 1,3 liters benzinmotor, der skal drive den europæiske Jeep.

Den nye Renegade 4xe er følgelig en ægte SUV, fordi den trækker på alle fire hjul. Bilen kommer i to varianter, den elektriske del er den samme på de to, det samme er den 1,3 liters benzinmotor, så den store forskel finder man i den trykladning, man har sat foran indgangen til de fire cylindre, og Renegade 4xe kommer i to udgaver, med 190 og med 240 HK.

Rækkevidden på ren el giver en teoretisk rækkevidde på 50 km, batteripakken er på 11,4 kWh, mens el-motoren alene lægger 60 HK, som bør være rigeligt til at køre almindelig dansk bykørsel.

Jeep og Fiat er helt pjattet med at fylde på bilens info-skærm. Selvfølgelig er det tilføjet en masse med ladetilstand, forbrug o.s.v.

Elmotoren lægger også 250 Nm fra stående start, den kraftigste benzinmotor kan præstere 270 Nm, når den er kommet lidt op i omdrejninger, og de på papiret gode data giver bilen ganske pæne præstationer.

0-100 på 7,5 sekund, tophastigheden oplyses til 200 km/t, når man kører med fuld drøn på  benzinmotoren, kører man på ren el, er tempoet begrænset til 130 km/t, men mindre anbefales, hvis man ønsker at få noget, der kan beskrives som rækkevidde.

Renegade 4xe er udstyret med 6-trins automatgear, og bilen har flere køreprogrammer, hvoraf det ene er interessant, for man kan koble el-driften fra, så man har fuld batterikapacitet, når man når frem til bygrænsen. Det betyder, at Renegade 4xe er velegnet til en turisttur i Firenze, hvor der er mange forbudt zoner, den nye halvelektriske Jeep er på vej til Danmark. Priserne hedder 290- 0g 330.000 HK alt efter variant.

Benzinmotoren i denne Jeep er ikke imponerende, og langt fra det man forventer i en helt rigtig Jeep. Renegade nøjes med 1,3 liters benzin.

Pin It on Pinterest