Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

26. November '18 10:59 by Jørli Petersen

Europas finalister

Alpine A110 (Renault) som Car of the Year 2019 i Europa. Muligheden foreligger, den frække sportsvogn fra det nordvestlige Frankrig er blandt de syv finalister. Den endelige vinder afsløres den 4. marts 2019.

Kåringen af Car of the Year i Europa er noget ganske andet end den danske kåring af årets bedste nye personbil.

I Danmark bliver dyre biler skåret væk med – ikke hård hånd, men med hård beskatning, for når man som dansk bilkøber skal tage stilling til en ny bil, er det kun meget få, der kan se bort fra alt det med den faktiske købspris.

Derfor kan man se dyre biler med en europæisk titel i historiebøgerne, eksempelvis har Porsche vundet Car of the Year, hvor det er utænkeligt, at samme bil i det hele taget kunne komme i nærheden af et dansk finalefelt.

Citroen C5 Aircross er endnu ikke kommet til Danmark, men den er blandt de syv europæiske finalister.

Den næste Car of the Year får årstallet 2019 med i titlen, og fra rigtigt mange nyheder med rigtigt mange spændende biler, er feltet nu skåret ned til syv, hvor fire af de syv, går igen i det danske finalefelt.

De syv er i alfabetisk rækkefølge:

Alpine A110, Citroen C5 Aircross, Ford Focus, Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes A-klasse og Peugeot 508.

Ford Focus, Jaguar I-Pace, Kia Ceed og Peugeot 508 går igen i den danske kåring, mens bilmærker som Alpine, BMW og Mercedes ikke ønsker at deltage i en dansk kåring.

Overraskelser

Ingen kåring uden overraskelser, og således er der flere biler, som vi på forhånd havde spået en vinderchance. Lad os nævne de mest iøjnefaldende i alfabetisk rækkefølge, Audi A6, BMW 3-Serie, Hyundai Nexo og vel også Volvo V60, men den sidste er mere en personlig favorit, som vi mener er bedre end sidste års vinder, Volvo XC40.

Juryen i Car of the Year plejer at påberåbe sig det mantra, der kan skrives med et ord: Fornyelse!

Hyundais el-bil som er blandt de fem danske finalister, er ikke blandt de europæiske finaledeltagere, men endnu mere overraskende er det, at Hyundai Nexo, den helt nye brintbil, heller ikke er fundet værdig til en europæisk titel. Omvendt tør vi påstå, at havde Nexo deltaget i den danske kåring, ville den være absolut favorit, når den danske vinder skal udpeges i januar.

Den tradition kan vi ikke se i årets finalefelt. Måske aner vi lidt i Jaguar I-Pace, men el-bilen er ikke ny, el-bilen har fortsat sine skavanker og særheder, og skal man have en el-bil, skal man som dansk gennemsnitsfamilie have to biler, hvor bil nummer to skal være en traditionel bil, der kan genlades med brændstof på et par minutter.

Derfor havde vi regnet med en Hyundai Nexo i det europæiske finalefelt. Efter de rygter vi har hørt fra pålidelige kolleger, er der rigtig meget godt at sige om netop Hyundai Nexo, og en brintbil som Car of the Year i Europa, ville have været en rigtig øjenåbner, men brintbiler er måske lidt for eksotisk til hovedparten af den europæiske jury?

Hvis Renault Alpine A110 er en overraskelse for mange læsere, kan vi supplere med endnu et par meget sporty eller kostbare biler, der var en del af den europæiske kåring. Aston Martin Vantage, Audi Q8, BMW Z4, Lamborghini Urus og Mercedes G-klasse, for at nævne de mest iøjnefaldende biler, som ikke har den mindste chance for en dansk titel, så længe vi beskatter biler som vi gør i Dronningens hjemland.

Det vrimler med lækre, dyre, sporty og kostbare biler i den europæiske kåring. En af årets deltagere var den nye Lamborghini Urus, om den kan man sige, at når Lamborghini går til SUV-klassen, er det med fuld styrke. Man kan også undre sig lidt over hvor meget Audi Q8 og VW Touareg der mon er i grundkonstruktionen. Godt nok kan Lamborghini lave traktorer, men en sporty SUV er noget ganske andet.

Pin It on Pinterest