Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

31. January '19 16:51 by Jørli Petersen

Evoque med tilskud

Evoque er Range Rovers mindste. En moderigtig SUV med teknik som ikke er så almindelig i en Land Rover. Evoque fås med forhjulstræk alene, motoren ligger på tværs og motorprogrammet er begrænset.

Land Rover har tænkt sig at bruge de spidse albuer de kommende år, for mens Jaguar har pæn fremgang på det danske marked, ligger Land Rover stort set med et uændret antal solgte biler siden 2015, men en af de nyheder der skal ændre den situation, er den nye Rang Rover Evoque, der kommer ud til de få forhandlere, kort før sommerferien.

Så er der direkte TV fra tagantennen

Evoque er den lille Range Rover, og Range Rover er i dag mere beregnet til bykørsel end den er beregnet til off-road, det er kun meget få Range Rover der har haft andet end lidt velfriseret grus under hjulene, og Evoque passer på den måde perfekt til den stigende interesse for biler af SUV typen, hvor den mest almindelige type Evoque har været udstyret med 2-liters diesel, tværstillet motor – underligt for en ægte Land Rover – som i billigste udgave kan fås som ren forhjulstrækker.

Bakspejlet kan bruges på vanlig vis, eller forvandles til direkte TV bag bilen.

Den næste Evoque, som endnu ikke er endelig prissat i Danmark, læner sig op ad samme teknik med 2-liters diesel i billigste udgave.

’Nyheden er et såkaldt Mild-Hybrid system, et system der arbejder med et nogenlunde uskadeligt 48V system, som blandt andet kendes fra Suzuki, og selv om det ikke er et helt ægte hybridsystem, kan det give et lille ekstra skub ved igangsætning, acceleration og hvis det skulle gå op ad bakke.

Hentet fra Velar

Designet på Evoque har fået et par omdrejninger med en tjekkede skrue, men en af specialiteterne ved Evoque og den større Velar er den stærkt skrånende taglinje, som blandt har fået kritik for at begrænse udsynet bagud. Også gennem bakspejlet.

Dørgrebene der foldes ind og ud er hentet fra den større Velar.

Det har Land Rover klaret med et fikst lille kunstgreb. I tagantennen har man anbragt et lille kamera, der transmitterer direkte til bilens bakspejl, så hvis man vil have det fulde overblik, slår man bare over på signalet fra kameraet, frem for det mere begrænsede manuelle kik.

Den snart tidligere model Evoque har nogenlunde samme teknik som den nye.

Kabinen i Evoque har også fået et ordentligt skud i den gode retning, man har følt sig så inspireret af kabinen i den større model Velar, at man næsten har lavet en 100 procent kopi, og det er helt tydeligt, at Land Rover i fremtiden vil lægge sig i selen for at lokke potentielle nye købere indenfor i bilen, og er man først landet i de behagelige sæder, og har haft lejlighed til at trykke lidt på alle knapperne og beundre de store skærme, skulle man være solgt, hvis man tør tro på Land Rovers ønskedrømme.

Plug-in i 20

Næste skridt for Range Rover Evoque er en plug-in hybrid. En model Range Rover som umiddelbart ser tillokkende ud, – det bliver en variant med et 11,3 kWh batteri, som bør give bilen en ganske pæn rækkevidde som ren el-bil, men billedet af attraktiv Range Rover krakelerer en del når man ser resten af motoriseringen, som en en 1,5 liters benzinmotor med kun tre cylindre.

Kabinen i ny Evoque er næste kopieret fra den større Velar, men pladsmæssigt er det tydeligt, at Evoque er Range Rovers mindste.

En 3-cylindret benzinmotor i en Range Rover. Og så med motoren på tværs.

Nogen har begået hærværk på den 2-liters benzin, og vi tvinges til at beskrive motoren som en hjælpemotor, som understreger, at Range Rover Evoque er en bil til bykørsel, og udelukkende beregnet til at nedbringe Land Rovers samlede CO2 belastning.

Den knap så interessante Evoque plug-in hybrid dukker op hos forhandlerne i 2020.

Vi gætter på nogenlunde uændrede priser på ny Evoque, selv om der er kræset godt og grundigt for det indvendige, ligesom bilen har fået tilført et simpelt mild-hybrid system.

 

 

Pin It on Pinterest