Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. October '20 16:03 by Jørli Petersen

Exit for Dokker

Dokker sænker priserne, men en del af historien er også, at Dacia lægger sig i kølvandet på en gennemgribende ændring i det franske Kangoo program. Næste år byder både på ny Kangoo og på ny Dokker.

Dacia Dokker er den rumænske udgave af Renault Kangoo, og den rumænske varebil har udkonkurreret Kangoo på alle leder og kanter. Ikke kun i Danmark.

Alligevel giver Dacia priserne nok et tryk mod bunden, men de nye priser på Dokker, er samtidig starten på et større generationsskifte både hos Dacia og Renault.

I løbet af 2021 er Renault endelig klar til at vise den nye Kangoo, der får en direkte søstermodel hos Nissan. Derfor er det selvfølgelig upraktisk, hvis man samtidig kan få en billigere udgave af de to nyheder, så derfor oplyse Renault, at afløseren for dagens Dokker, er en rumænsk udgave af Renault Express.

Men hvad er Renault Express? Et godt og hæderkronet navn i Renaults historie, Renault Express har været en selvstændig længe før Kangoo blev opfundet, den har været en varebil i den lette ende, men Express har også været benyttet i forbindelse med Kangoo, så hvad man skal man gætte?

Måske er det et fingerpeg der siger, at Renault er på vej med et mere omfattende Kangoo program. Måske med en topmodel, der kan nappe et par hundrede kilo ekstra, måske en længere Kangoo van, som selvfølgelig også kommer som Z.E. (100 procent elektrisk), mens den mindste udgave af Kangoo så kan overføres til Dacia, som skal dække den lettere flanke, så man både får en direkte konkurrent til den mindste Ford, mens man også kan matche den mindste Caddy på det tyske marked.

Udspillet med en Dokker til 87.350 kr før moms og 108.650 kr hvis bilen skal forsynes med papegøjeplader,

er imidlertid interessant. Især fordi bilen også er noget bedre udstyret, end den Dokker der dukkede op på markedet i 2015, og mens vi ikke kan sige noget dårligt om dagens 1,5 diesel i Dokker, er det noget mere interessant, hvis vi skal gætte på fremtidens motorprogram.

Renault har en noget alternativ holdning til det med diesel, og det er slet ikke sikkert, at Dacia Dokker bliver udstyret med diesel i næste generation, selv om bilens nære markeder nærmest kræver diesel. Og Dokker som 100 procent el-varebil. Ikke i 2021.

Dokker med og uden glas og Dokker med og uden mange sæder. Spørgsmålet er også, om den næste Dokker får en dieselmotor i det nye modelprogram.

Pin It on Pinterest