Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. October '17 08:33 by Jørli Petersen

Færre bump i bagdelen

Så er der syn for sagen. Den moderne nødbremse virker.

Så er der talmateriale, der sætter en solid streg under den moderne nødbremses værdi. Den talmæssigt veldokumenterende undersøgelse taler ikke om uheld med personskade, undersøgelsen handler alene om påkørsler bagfra, – det klassiske uheld, hvor en bil bumper op bag i den forankørende eller holdende bil, og her viser tal fra Toyota, at nødbremsen reducerer denne type uheld meget mere end markant.

Hvis en bil er udstyret med nødbremse, eller i dette tilfælde Toyota Safete Sence, der har nødbremse som en del af udstyrspakken, vil det reducere denne type uheld eller ulykker med hele 75 procent.

Undersøgelsen er foretaget i Japan, hvor Toyota har set nærmere på 2700 ulykker, der er rapporteret til politiet.

Toyota har udvalgt tre forskellige bilmodeller, og krydsrefereret med biler der var, og ikke var udstyret med nødbremse.

De tal der var til rådighed i det japanske politis materiale viste, at 0,27 procent af de udvalgte bilmodeller uden nødbremse var involveret i et uheld med bump i bagdelen, mens tilsvarende bilmodeller med nødbremse havde et markant lavere uheldstal. Kun 0,07 procent af biler med nødbremse fik bump i bagdelen, så nødbremsen virker – og nødbremsen har effekt.

Hvis den bil der ligger i dit bakspejl har nødbremse, er risikoen for en påkørsel bagfra nedsat med hele 75 procent.

Pin It on Pinterest