Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. June '16 18:55 by Jørli Petersen

Fagre franske verden

Den første danske forbrødring mellem tre franske bilmærker. Danmarks første DS-forhandler ligger lidt adskilt fra de to andre, men kommende franske biltempler får alle tre mærker under samme tag.

Den første danske forbrødring mellem tre franske bilmærker. Danmarks første DS-forhandler ligger lidt adskilt fra de to andre, men kommende franske biltempler får alle tre mærker under samme tag.

Franske PSA, som nu er tre aktive bilmærker, har skumle planer for en helt ny og meget anderledes fremtid. For blot få år siden kunne to af de tre mærker ikke udstå hinanden officielt, der var åben kamp om kunder og markedsandele, men så blev to mærker under PSA til tre, og trekløveret består nu af Citroen, DS og Peugeot.

Sammen med tre og ikke to bilmærker under samme hat, har man gennemført den store forbrødring. Fremtiden for de tre franske mærker er så fransk som det kan være, det er lige før vi skriger: ”Frihed, Lighed og Broderskab” og det ligner en fremtidig 3-deling af markedet i bedste forståelse.

Tre typer bil

De første af fremtidens type franske bilhuse står allerede klar, og det første i Danmark er også tæt på det, man ønsker sig i det franske hovedkvarter. Drømmen om det franske biltempel er allerede en realitet i London, hvor forhandlere fra hele Europa strømmer til, for at se det nye type bilhus, hvor de tre bilmærker står under samme tag.

Der er tydelig forskel i indretning alt efter hvilket mærke man ser nærmere på, og set med danske øjne, er det overraskende, at både Citroen og Peugeot skal skifte stil, og stilskiftet bliver nok værst for Peugeot. Vi gætter på den nye fælles franske importør, som nu er privatejet, stritter imod så længe det er muligt.

Efter fransk ønske skal Peugeot være bilmærket for det velbjergede borgerskab. Dem der ønsker dybe tæpper på gulvene, komfortabel transport, lækre sæder og støjsvage kabiner, og hvis der er en enkelt målgruppe Peugeot Danmark har forsøgt at undgå, er det netop denne type kunder.

Peugeot Danmark har siden slut 80’erne satset på de unge, smarte, de sporty, dem med fuld fart på samtlige tangenter, og modelprogrammet har støttet den retning man har søgt, og siden det store kursskifte i slut 80’erne med Hans Bruun ved roret, har Peugeot gennemført en stor og succesfuld forvandling. Man har været det mest solgte bilmærke i Danmark, hvilket er enestående for en importør set fra Paris, hvor man har lyttet og lært af den danske model.

Citroen har søgt sine kunder i det brede publikum, Citroen er i dag en bil, der kan købes af stort set alle, unge og gamle, tykke og smalle, der er stadig noget fransk stil og sjældne finurligheder tilbage, men nu skal alt det sjove gå til DS, som skal være en slags Citroen de luxe.

Det er hos DS man vil finde alt nye og det spændende, mens Citroen mere skal være bilmærket, der købes af de økonomisk bevidste, nogen vil endda kalde fremtidens Citroen for et lavprismærke, men lad os nu se.

Den danske 3-enighed

Miraklet med tilhørende forbrødring er også kommet til Danmark. Nogenlunde samtidig har man besluttet, at Citroen, DS og Peugeot skal have samme danske importør. Det blev Peugeots private danske importør, der fik alle tre bilmærker. Citroen og DS flytter snarest sammen med Peugeot, hvis de kan skaffe P-pladser nok rundt om huset, men det første fælles bilhus for de tre franske bilmærker er også en realitet, -noget det var helt utænkeligt for få år siden.

Rovsingsgade på Østerbro er gaden hvor alt er muligt. I den ene ende en gigantisk moske, i den anden et samlet fransk biltempel, hvor man også finder den første danske DS forhandler, og faciliteterne er betalt af Citroen, – eller er det DS?

Henrik Larsen automobiler har senest få Peugeot under tag i det nye store bilhus. For at få plads til de tre franske mærker, fik Hyundai sparket fra Henrik Larsens fine nye lokaler, man har stadig Honda som en slags paria i den franske idyl, og i løbet af de kommende år, vil de tre bilmærker langsomt opnå den fælles europæiske form med Citroen for de økonomisk bevidste, med DS for de smarte og de rige, mens dem med store cigarer og tykke maver bliver budt velkommen i den afdeling der hedder Peugeot, og flere lignende bilhuse vil dukke op i de største danske byer.

Fagre franske verden. Liberté, égalité, fraternité

Citroen og Peugeot under samme tag. Helt utænkeligt for blot få år siden, men for at få plads til Peugeot, fik koreanske Hyundai sparket. Kun Honda er tilbage, spørgsmålet er selvfølgelig, - hvor længe?

Citroen og Peugeot under samme tag på Østerbro i København. Helt utænkeligt for blot få år siden, men for at få plads til Peugeot, fik koreanske Hyundai sparket. Kun Honda er tilbage, spørgsmålet er selvfølgelig, – hvor længe?

Pin It on Pinterest