Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. September 15:20 by Jørli Petersen

Falsk GTI

Ligner det en Golf GTI – ja for Sørensen da, og det er også meningen. Det er det gustne overlæg fra VW, for at snyde kommende generationers bilkøbere. Dette er ikke en GTI!

VW drejer tilsyneladende rundt om sig selv, for mens elbilerne fylder mere og mere, siver det mere sporty VW stille og roligt i baggrunden.

Måske derfor har VW valgt at vise en VW GTI. En helt ny GTI. En ID.GTI, og man mærker tydeligt, at VW har været voldsomt fristet til at kalde bilen for Golf GTI, for man har en næsten endeløs række af henvisninger til Golf GTI, fra den første model 1976, til den nyeste nye.

Men VW tøjler sig. Man har åbenbart indset, at det ikke går af lave den samme brøler som Ford med Mach E, som vi forsat ikke vil kalde for noget med pruhest, og for at gøre forvirringen total, har VW haft travlt ved håndvasken, hvor man samtidig har fundet en næsten Venstre forklaring på, hvorfor GTI ikke er GTI i dette tilfælde, men GTI er noget ganske andet, og ”I” står for intelligent.

Vi kan ikke se nogen gearstang i gulvet, og vi kan ikke se skiftegafler under ratkransen, men der skal være simuleret gearskift i den kommende el-GTI, mens motorlyden skal frembringes manuelt af manden bag rattet M/K.

Ja godmorgen i München, hvor nyheden blev præsenteret.

I for intelligent og ikke for “Injection”. Er det mon Venstre, som fra deres danske spinafdeling har leveret endnu en forklaring på, hvorfor ting ikke er helt som det siges, eller som Jens Otte næsten sagde, man har en standard eller GTI, indtil man opfinder noget nyt.

Godt nok kun som en prototype, og man holder sig også så meget i skindet, at man ikke giver den mindste antydning af, hvor meget GTI bilen er, om den i det hele taget er GTI eller bare mere snedig end andre el-biler, men vi har placeret bilen målt på størrelse, og her passer den kommende GTI glimrende med en tidligere Golf GTI med en akselafstand på 260 cm, men vi ved ikke noget om batteri og ydelse, men det er selvfølgelig mere end naturstridigt, at tale om en adræt type GTI med den vægt der følger med en ellert.

For at få folket lullet lidt i søvn over denne gang Fake News eller falske GTI, kan VW lokke lidt med bunkevis af indstillinger på den ikke kendte el-motor, der kommer noget så selvfølgeligt for en GTI som et spærredifferentiale, og så får den undrende offentlighed en gang øvle-bøvle om det VW indtil videre kalder for et simuleret gearskifte.

Indtil videre er nyheden kun en prototype, og den er så meget proto, at VW end ikke nærmer sig noget der ligner data på en bil med et ellert sporty design.

Man forestiller sig åbenbart, at kommende generationers ungdom starter for grønt med klampen i bund, hvorefter man går i gang med at banke løs på nogle skiftegafler bag rattet, mens motorlyden nok skal være noget menneskeligt frembragt ved rattet. Noget med ufrivilligt springvand fra chaufføren som en uvelkommen effekt af brum-brum lydene, så vi håber, at VW også monterer automatviskere på indersiden af forruden. Måske kan man nøjes med visker i venstre side.

Pin It on Pinterest