Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. September '17 20:51 by Jørli Petersen

Familiebil på tysk

En ny BMW 5-Serie er altid spændende nyt, men for BMW er det også en dans på line. Bilen skal ligne er ny model, men den må ikke få den tidligere 5’er til at ligne en gammel slæde, så når du kikker på ny BMW, skal du holde øje med detaljerne, og på den nye 5’er er det især lygterne der tænder.

5-Serie er det forjættede land for de fleste danskere, men det er også en af de biler, som står meget højt på ønskelisten, hvis der en dag skulle blive råd, og der er mange gode grund til Munchen-expressen er, hvad den er i dag.

Det er selvfølgelig bilens kvalitet og køreegenskaber, der er det vigtigste, men det handler også om langsom udvikling, for en ny BMW 5 skal på danse på line. Den skal både signalere, at her er den nye model, mens naboens 5’er ikke må ligne en gammel slæde fra den ene dag til den anden.

Den kunst har BMW om nogen formået at mestre til noget nær fuldkommenhed, og denne generation 5 har ikke mange anderledes sving på karossen end forgængeren, og vi ryster ikke det mindste på hånden, når vi siger, at mange face-liftede modeller har mere dramatiske ændringer i form og udtryk, end BMW har når de skifter til en helt ny model.

Lækker plads og plads til det meste. Særlige krav kan selvfølgelig opfyldes til bedre håndtering af bagage.

De indre værdier

Det meget synlige fra lidt ældre 5-Serie til ny 5’er er især den nye lygtesignatur med mere karakteristiske LED lygter. Der er selvfølgelig også andre ændringer, som den ægte BMW fan genkender på flere hundrede meters afstand, mens fru Jensen fra nabolaget pænt sagt ikke kan se forskel, når lyset er slukket.

Derfor skal man søge de mange forbedringer og dermed bilens udvikling i det usynlige. Endnu engang har 5-Serien været på såkaldt slankekur, ny 5’er vejer i runde tal 100 kg mindre end den tidligere model, testbilen vejer lidt mere end 1700 kg i køreklar stand, og det er en vægt vi vil kalde både/og. Fint fordi det ikke er en særlig høj vægt for en bil i direktørklassen, fint fordi de fleste stationcar i denne størrelse er tungere, men BMW kunne også være gået hårdere til værks, for tydeligt mindre biler har smidt mere end 100 kg ved modelskift, og jo mindre bilen er, jo sværere er det at vinde på vægtskalaen, samtidig med udstyr, komfort og ikke mindste sikkerhed skal forbedres.

Kabinen i en BMW er selvfølgelig også klassisk og hellig. Et sted hvor ændringer indføres forsigtigt og med stor omhu.

Vi er sikre på, at BMW har valgt hver eneste løsning til vægtbesparelse. Hver eneste detalje er målt og vejet, for BMW er først og fremmest en bil med høj kørekomfort, det er en luksus-Xpress, det er en bil med fornemme køreegenskaber, og hvis man skal opretholde købernes høje forvejtninger, skal der ikke laves fejl, for så finder kernekunderne i Tyskland og USA en anden bil, og i disse lande, er 25 eller 50 kg ikke afgørende for valg af bil.

Samme teknik

Testbilen er en standard 520d, en bil med den kendte 2-liters diesel som her lægger 190 HK, og de pænt mange kræfter rundes af med 400 Nm som administreres på fornem vis i den lige så kendte 8-trins automatkasse.

Vi har tidligere sagt mange pænt ord om BMW’s 2-liters diesel med tilhørende gearkasse. Derfor er der ingen grund til at bruge unødig spalteplads på den kendte teknik, som bare fungerer perfekt, det er en solid maskinpark som kan opfylde alle de krav en moderne (tysk eller amerikansk) famlie måtte have, og hvis den danske familie passer i den profil, er det fint, og læg blandt andet mærke til, at bilen må køre med 2000 kg på krogen, den kører 23,2 km/l i snit, og i den virkelig verden, kommer vi ganske tæt på disse godt 23, så selv om den nye 5’er vejer de 1700 kg plus når den kører, ruller den flere kilometer på literen end mange mindre biler, og i tilgift på en meget mere besnærende måde, for BMW har holdt fast i en en masse af de ting, vi altid fornøjer os over, bilens gode balance, de gode kurveegenskaber og en styring, som kun bliver så entydig i sin karakteristik, når bilen trækker på baghjulene.

Se godt efter. Kan du se forskel på den nye 5’er og den forgænger?

Den tyske bus

Det er tysk, når det er bedst, det er tysk familiekomfort på afdelingsleder niveau, det er bil med meget lavt støjniveau, og det er en bil med al den plads man har brug for hos 99 ud af 100 pladskrævende familier.

Hvad skal vi så beklage os over? Selvfølgelig bilens pris, men det kan selvfølgelig ændres. En ny 5’er har selvfølgelig alt i det nyeste udstyr, som i parentes bemærket i betænkelig grad sætter grænser for fornøjelig udfordring af alt det man kunne med en 5-Serie for ikke så mange år siden, så sikkerhed er ikke kun godt, men der er ingen tvivl om, at en BMW 5 står til pænt reduktion i afgift i tilfælde af dansk ændring, og det vil uden tvivl give et øget antal 5’ere på de danske veje.

Alligevel kan vi godt gå lidt i kødet på BMW’s priser. En 5-Serie Touring koster fra 650.000 kr lige nu, testbilen kostede på samme tid 875.000 kr, og det er altså kun en 2-liters standard diesel vi har fingre i.

Forklaringen hedder udstyr. Metallak og automatgear betyder, at de første 50 K er røget. Bilens navigationssystem koster de næste 50, og vil man have alu-fælge som testbilen, er det yderligere 26 K, så man kan hurtigt tælle til 250.000 kr i ekstraudstyr, når man gør det på BMW’sk.

Derfor er det kun få 5-Serie, der bliver solgt som helt almindelige biler. Bilen ryger over disken på et utal af smarte måder, og den mest almindelige er leasing, hvor BMW er rigtigt skrappe.

Dels passer leasing perfekt til bilen, dens målgruppe og dansk opfattelse af firmabil, og når den aftale leasingperiode er forbi, ryger bilen ud af landet igen. Så er du til BMW og ønsker du dig brændende en 5-Serie, kan vi godt forstå dit ønske, men vi anbefaler en leasingløsning, som er den hurtigste og mest prisrigtige måde til at realisere drømmen.

BMW 520d Touring

Touring er BMW’s betegnelse for en stationcar, og bilen opfylder de fleste krav. Op til 2000 kg som påhæng, og i modsætning til 3-Serien, gør man bagagerummet i 5-Serie mere reelt og rummeligt. En ægte tysk familietransporter.

Priser fra: 657.000 kr

Testbilen koster: 878.290 kr

Motor: 2,0-liter 4-cyl

8-trins aut

190 HK v. 4000 o/m

400 Nm v. 1750-2500 o/m

0-100 km/t: 7,8 sek

Tophastighed: 225 km/t

ECE-snit: 23,2 km/l

Kørevægt: 1735 kg

Totalvægt: 2390 kg

Trailer: 750/2000 kg

CO-2 g/km: 119 g

Pin It on Pinterest