Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. July '16 14:20 by Jørli Petersen

Fart på kopimaskinen

Renault Kadjar er en 100 procent kopi af Nissan Qashqai. Let ændret design uden det koster alt for mange penge i produktion, og eneste forskel fra Kadjar til Qashqai er Nissans bredere program af benzinversioner.

Renault Kadjar er en 100 procent kopi af Nissan Qashqai. Let ændret design uden det koster alt for meget i produktion, og eneste forskel fra Kadjar til Qashqai er Nissans bredere program af benzinversioner.

I mange år blev japansk bilindustri beskyldt for at kopiere biler fra Europa, men nu har denne tendens bredt sig på kryds og tværs over alle kontinenter. Den mest enkle form for kopiering er at give en eksisterende bil et andet navn og logo, den lidt mere avancerede udgave er at lave lidt om på det ydre som lygter og andre plastdele, hvor farven let kan få en anden lyd, og Renault Kadjar hører til den gruppe af biler, der er en forholdsvis let kopiering.

Kadjar er i bund og grund en Nissan Qashqai, og vi kan godt forstå Renaults interesse, for Qashqai er topsælger, og selvfølgelig vil Renault gerne have sin del af kagen, især når det bliver inden for koncernen.

Faktisk er der kun begrænset forskel mellem Qashqai og Kadjar. Dieselmotorerne i begge biler er rendyrket Renault, men der er forskel på benzinudgaverne, hvor Renault holder sig til den 1,2 liters, som man trækker 130 heste på, mens Nissan benytter samme motor, men nøjes med 115 HK.

Glem alt om benzin

Nu skulle de efterfølgende linier have været en anmeldelse af Renault Kadjar, hvor vi gik tæt på både benzin og dieseludgaven, men i sidste øjeblik har vi skiftet taktik, og nøjes med at konstatere, at Kadjar benzin med 130 HK ikke er to potter o.s.v. bevendt.

Denne udgave af Kadjar er bedst til at pynte lidt i carporten, ikke til at drive en såkaldt cross-over eller SUV wanna-be, vælg selv det udtryk du synes, men den enlige benzinudgave af Kadjar er slap og undermotoriseret, helt og aldeles uden den mindste form for fryd, bortset fra når vi holder stille, hvor man kan fornøje sig over kabinen, som er både nydelig og komfortabel.

Pæn velindrette kabine med Renaults kendte specialiteter. God siddekomfort og godt udsyn.

Pæn velindrette kabine med Renaults kendte specialiteter. God siddekomfort og godt udsyn.

Nissans 115 hestes gør det nogenlunde på samme måde, i praksis kan man ikke mærke nogen stor forskel på de to biler, men vi giver trods alt et lille fif. – Hvis du absolut vil have en Kadjar med benzinmotor, så køb en Nissan, som har en lidt potent udgave med 160 HK, som vi tror er den eneste tænkelige løsning, samtidig med vi indrømmer, at vi ikke har prøvet.

Derfor er anbefalingen af Kadjar: Køb en diesel. Om det så skal være den goe’ gamle 1,5 liters med 115 HK, som faktisk gør det rigtig godt, eller det skal være som testbiler med 1,6 motor og 130 HK, er lidt op til temperament, vi foretrækker den 130 hestes, som vi mener er den klart bedste Kadjar, tæt fulgt af 1,5’eren.

Det indre trækker op

Når vi tidligere brugte betegnelsen SUV wanna-be, er det fordi Kadjar også fås med 4-hjulstræk. Bevares, det er en ganske dyr version vi taler om, men det er en bil, der kan klare lidt off-road eller lidt mere potente snedriver end den almindelige personbil kan binde an med, men Kadjar er som Qashqai ikke den fødte 4-hjulstrækker i ordets betydning, selv om hele bunken af teknik er lavet af Nissan, som er rigtig skrappe til off-roadere, selv om Nissan er faldet noget af på de gamle traditioner de senere år.

Når man kommer hjem, kan hele man uden problem fjerne beskidt last og gøre rent.

Når man kommer hjem, kan man uden problem fjerne beskidt last og gøre rent.

En praktisk detalje til bagagerummet, hvis man har aktiv fritid, eller det kan være ungernes beskidte gummistøvler.

En praktisk detalje til bagagerummet, hvis man har aktiv fritid, eller det kan være ungernes beskidte gummistøvler.

Derfor er Kadjar den helt klassiske forhjulstrækker. Vi kan ikke bliver vildt ophidset af bilens præstationer, derfor falder vi hurtigt over i den boldgade, der hedder komfort og hyggekørsel, der mangler både den livsvigtige fornemmelse af lækker opsat undervogn til at sende lidt signaler op gennem systemet, ligesom manden m/k bag rattet heller ikke får specielt mange kørevitaminer ved at dreje på rattet. Spændingen er i høj grad til at overse.

Derfor skal man fornøje sig over Kadjars design, indvendige løsninger, gode sæder, glimrende udsyn og alt det andet, der gør det lidt mere komfortabelt at lade sig transportere. Man kan bl.a. glæde sig over en smart løsning til at undgå bøvlet med at holde bagagerummet rent, (se vedhæftede fotos) man kan glæde sig over, at man ikke behøver ørepropper for at udholde støjen, og så kan man selvfølgelig fornøje sig over prisen på Kadjar, som fra start lagde sig under den pris Nissan forlangte for samme bil, og man behøver ikke at spekulere på aftalt spil mellem de to bilmærker fra samme koncern, for da Renault offentliggjorde prisen på Kadjar, fik det omgående Nissan til at sætte prisen ned på Qashqai, så regnestykket går vel bedst op for Renault, mens Nissan godt kan være lidt sure over den kopierede Qashqai.

Selvfølgelig vil Renault have sin del af de kunder, der vælger den moderne bil i cross-over klassen, og så tæller det også på plussiden, at Renualt satte prisen lavere end Nissan, som omgående sænkede prisen på Qashqai.

Selvfølgelig vil Renault have sin del af de kunder, der vælger den moderne bil i cross-over klassen, og så tæller det også på plussiden, at Renualt satte prisen lavere end Nissan, som omgående sænkede prisen på Qashqai.

Renault Kadjar 1,6 dCi

Pris: fra 243.900 kr

Pris for testbil: 323.400 kr

Motor: 1,6-liter 4-cyl

6-trins man

130 HK v. 4000 o/m

320 Nm v. 1750 o/m

0-100 km/t: 9,9 sek

Tophastighed: 190 km/t

ECE-snit: 23,3 km/l

Kørevægt: 1415 kg

Totalvægt: 1964 kg

Trailer: 745/1800 kg

CO-2: 113/km

19 tomme hjul, lavere forbrug, 22,2 … øget vægt,

Pin It on Pinterest