Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. September '17 11:38 by Jørli Petersen

Farvel til en legende

2,5 liters 4-cylindret turbomaskine, en boxermotor, som giver ekstra lavt tyngdepunkt og elektronisk styret centerdifferentiale, som fordeler effekten bedst muligt mellem for- og baghjul.

Subaru siger farvel til den legendariske Subaru WRX STI. De sidste biler er rullet af samlebåndet, og der kommer ikke flere, meddeler Subaru, og det betyder vel, at man ikke har planer om at lave en efterfølger til den WRX STI, der blev lanceret i 2007.

Men selvføglelig, Subaru kan på et senere tidspunkt vende tilbage, men der er indtil videre sat punktum for den bil, der dukkede op i 1993, hvor den var efterfølger til Subaru Leone.

Et sikkert kendetegn på WRX STI den iøjnefaldende hækvinge og selvfølgelig den blå farve, der er klassisk for bilen.

Siden 1993 er bilen bygget med motorer fra 1,5 til 2,5 motor. De sidste eksemplarer af Subaru Impreza WRX STI har 2,5 liters 4-cylindret turbomotor med 300 HK og 407 Nm, som giver den 1580 kg tunge bil en tophastighed på 255 km/t og 0-100 tid på 5,2 sekund, men de udgaver af bilen der bruges i motorsport, kan selvfølgelig justere op og ned på fabriksdata.

Den sidste WRX STI skulle være den bedste af den alle. Den har elektronisk styret centerdifferentiale, der sikrer hurtig korrektion mellem træk på akslerne, den er let genkendelig på de gule 6-stemplede Brembo bremser med de karakteristiske bremseskiver, og så skulle bilen endelig have fået en forbedret lydisolering og tykkere ruder, som samlet set giver mindre støj i kabinen.

Tre gange WRX

Den første Subaru WRX STI blev bygget på en forkortet Legacy platform. Betegnelsen WRX er en forkortelse af World Rally Exprerimental. STI udgaven kom senere, og STI modellerne er i virkeligheden en WRX, der er videreudviklet i England. STI står for Subaru Tecnica International, og det er især de britisk tunede udgaver af Subaru WRX, der blev berømte for deltagelse i international rallye, hvor der blev udkæmpet drabelige slag med konkurrenter som Mitsubishi Lancer, som vel er nærmeste direkte sammenlignelige konkurrent til legenden WRX.

Der nåede at komme tre udgaver af Subaru Impreza WRX og senere STI. Første model kom i 1993, næste i 2001, mens den nu udgående model blev introduceret i 2007.

De sidste biler er udskibet fra Japan, og der kommer ganske få til den danske Subaru importør, som i virkeligheden er den svenske importør, der har Danmark som meget lille vedhæng.

Hvis man vil have plader på en af de sidste biler, starter prisen omkring 680.000 kr. Hvis der kommer lavere afgifter på bilen, kan de sidste eksemplarer måske nå at blive de hidtil billigste udgaver af en legende.

Den første Impreza WRX stammer fra 1993, og i årene er bilen leveret med motorer fra 1,5 til 2,5 liters boxermotorer. STI versionen kom senere, og er en engelsk videreudvikling af af WRX.

Pin It on Pinterest