Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. October '17 20:34 by Jørli Petersen

Farvel til Formel E

Renault e.Dams er navnet på Renaults Formel E team, som netop har vundet VM for konstruktører for tredje gang, og jo, det er Alain Prost der løfter pokalen, mens Prost junior sidder i el-raceren.

Renault har siddet tungt på den officielle VM titel siden den officielle FIA løbserie for el-drevne formel racere så dagens lys i 2013.

Renault har netop vundet konstruktørernes VM titel nummer tre i træk, ingen anden end Renault har haft fingre i den titel, så det var en stor overraskelse, da Renault pludselig meldte, at man trak sig helt og aldeles ud af Formel E. Årsag: Renault med tilhørende bilmærker som Nissan og Mitsubishi vil helt og aldeles koncentrere sig om Formel 1, hvor Renault som bekendt har lidt et stort tab ved at miste en dansk kører.

Det overraskende ved Renaults beslutning er, at netop Renault og Nissan er de to mest succesrige producenter af el-biler, medregnet Tesla, som har voldsomme problemer på flere fronter i disse måneder.

Renault og Nissan sælger de to mest populære el-biler i det hele taget, og ingen har vel høstet så stor viden om netop el-biler, blandt andet fra deltagelse i Formel E, som netop Renault, som hele tiden tiltrækker nye bilmærker.

Audi trak sig af sparehensyn fra den dyre del af motorsport, og bruger Formel E som undskyldning for sit exit fra traditionel motorsport, men mærker som Mercedes og Porsche er også på veje til Formel E, og formålet er selvfølgelig, at høste erfaring og lære mere om el-biler, drivlinier, ladetider og holdbare batterier.

Andre kendiser i Formel E er Richard Branson og Brad Pit, der har sit eget Formel E team, og nu er vejen banet for alle andre, når Renault ikke længere ligger forrest i feltet.

Årets mesterskab for konstruktører blev vundet med 268 point, og der er ingen rygter om fremtiden for Renaults to Formel E piloter, Nico Prost og Sebastian Buemi. Navnet Prost bag rattet i den mest succesrige Renault Formel E er ingen tilfældighed. Chefen for Renaults nu snart forhenværende Formel E satsning er Alain Prost, som også ses i pitområdet, når der køres Formel 1.

Renault siger farvel til Formel E og dermed farvel til formel-biler med el-motor. Her er det Sebastian Buemi, der henter point i Montreal, og nu bliver han arbejdsløs sammen med Nico Prost, der er teamets mest vindende kører. De to Formel E kørere har et kæmpe plus hos Renault Motorsport. De er franske. Det er ingen af de nuværende Formel 1 kørere, som nu skal frygte for pladsen i fremtidens Renault Formel 1, der får fuld opmærksomhed.

Pin It on Pinterest