Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. April '23 09:10 by Jørli Petersen

Favorit som vinder

Direktør Ib Jacobsen, VW Erhvervsbiler med årets danske vinder. Foto: SMC og med venlig bistand fra C.T.Svendsen.

Det gik som præsten spåede. VW ID.Buzz Cargo er kørt med den danske titel, og dermed er den retro designede VW Årets Varebil i Danmark 2023.

Resten af årets kandidater viste sig at være mere jævnbyrdige, hvor kun 10 point var forskellen på at slutte som nummer fem eller nummer to, hvor Fords nye elektriske Transit hentede en flot placering som nummer to, men hvem husker nummer to? Især ikke når det gælder årets biler i Danmark. Her er det kun vindereden, der tæller.

Årets vinder blev afsløret på Transportmessen i Herning, hvor de fem finalister stod på rad og række i hal C, og det er slet ikke ualmindeligt, at vores bud på en vinder, ikke endte med at stå på øverste trin, da der skulle uddeles medaljer.

Årets fem finalister til afstemning bestod af fire el-varebiler og en enkelt, som samtidig med kåringen, kunne vise den første fuldt elektriske el-bil på det danske marked, og dermed er vi tilbage ved en gammel favorit, Iveco Daily.

Sådan tager man livet af alle el-bilers rækkevidde.

Iveco stillede med den eneste ”rigtige” varebil til den danske kåring, og med rigtig mener vi en varebil, der står hele distancen, og kan betjene virksomheden hele dagen og hele året, uden begrænsninger og med mulighed for også at nappe en passende trailer til et givent køretøj.

Daily i elektrisk udgave var desværre ikke på Sjællandsringen, hvor den afsluttende test af kandidaterne fandt sted. Den enelige ellert skulle sættes på plads i Herning, så det var en herlig 3-liters 210 hestes diesel med automatgear og den nye type luftundervogn, der skulle forsvare Ivecos farver, og den var selvfølgelig vores kandidat til en vinder.

Før der skulle fordeles point til de sidste fem biler, skulle der sorteres en kandidat fra det endelige felt. Det blev Kia Niro Van, der blev sorteret fra. Niro er en dansk ombygget van, og efter vores vurdering, var Niro Van faktisk feltets klart bedste ”lille varebil”, og således en mere kompetent kandidat end både Nissan og Toyota, som begge er gengangere i den danske kåring, og på den måde mere uinteressante.

Kia Niro Van har rækkevidde, udsyn og størrelse til at være en rigtig velegnet varebil til byerne. Det er bilen til levering af mindre varer på den absolut sidste kilometer, den er også velegnet til diverse serviceopgaver, og netop udsyn og rækkevidde gjorde Niro Van til vores favorit blandt de mindste.

 

Årets Varebil i Danmark 2023

VW ID.Buzz Cargo 64

Ford E-Transit 45

Toyota Proace City 41

Nissan Townstar 40

Iveco Daily 35

Vores favorit.

 

Sådan stemte Bursd.com

 

Til nominering

Ford E-Transit

Iveco Daily

Kia Niro Van

Toyota Proace City

VW ID. Buzz Cargo

 

Endelig afstemning

Iveco Daily 10

VW ID.Buzz Cargo 7

Toyota Proace City 5

Ford E-Transit 2

Nissan Townstar 1

Det er genbrug af en personbil, men det gør Van-udgaven særdeles velegnet til alle de små opgaver i byerne. Lige noget for en ellert.

Pin It on Pinterest