Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

24. March '19 20:54 by Jørli Petersen

Favorittens vej til sejr

Tre vindere kan nu notere endnu en kåring til den efterhånden lange liste af gode nyheder.

Tre bliver snart til fire, men lidt endnu er det Citroen Berlingo, Opel Combo og Peugeot Partner, der deler titlen Årets Varebil i Danmark 2019. Toyota har også lagt billet ind på en mindre varevogn end den nuværende Proace, så måske får vi en Liteace som nummer fire sidst på året, men hverken tidspunkt eller navn ligger helt fast endnu.

Årets nummer to i dysten om at være bedst, er to biler. De første rene el-biler i den tunge klasse, MAN e-TGE og VW Crafter deler pladsen som nummer to, og indtil videre passer det perfekt med de stemmer Bursd.com sendte afsted i de to afstemninger, der gjorde franske trillinger til årets bedste nye varebil på det danske marked.

VW e-Crafter kom til Danmark sidste år, de første biler kører i Danmark, men rækkevidden er begrænset.

Bursd.com havde de tre som en klar vinder. Først da der skulle vælges fem biler fra årets felt af nyheder, hvor vi havde fire af de fem finalister, den sidste bil vi ønskede i finalerunden var VW Amarok, som på flere måder udmærkede sig i den store gruppetest i Ringsted.

Amarok med den sprøde V6 diesel fra Audi er tidens bedste pick-up, og pludselig forstår vi, hvorfor Mercedes trak deres X-klasse fra den afsluttende finalerunde, men krydset fra Bursd.com var ikke nok til at bringe Amarok helt til slutrunden. Årets nummer fem blev Ford Transit Connect, mens Mercedes Sprinter og Toyota RAV4 kørte med placeringerne som nummer fire og fem.

En ny Mercedes Sprinter som nummer tre. Det er den kolde kendsgerning efter årets dyst om at være bedst.

Derfor

Bursd.com havde franske trillinger som vindere af flere grunde. De to vigtigste grunde er et meget bredt modelprogram. Man kan stort set få den type trilling, der passer til virksomhedens behov, det er kun ren plads og nyttelast, der sætter grænser for en fransk trilling.

Det handler også om mulighed for sikkerhed. Et pænt standardudstyr og mulighed for tilkøb af meget mere afgjorde sagen for Bursd.com, og hvorfor blev det så ikke de store el-biler, kan man stille som det helt naturlige spørgsmål?

Svaret er lige så enkelt som det er begrænsende for de to store el-nyheder, og kan besvares med et ord: Rækkevidde.

Her ser man for alvor bredden i vinderens modelprogram. Peugeot Partner fås også med ruder hele vejen rundt, bredere modelprogram og mere luksus, det er den ombyggede personbil, som nu hedder Peugeot Rifter Van. Det nye kit til ombygning kan bruges på alle tre bilmærker.

Med en helt optimal rækkevidde med vinden i ryggen på 170 km, er vi stadig i det begrænsede segment. De store 3500 kg varebiler er udelukkende beregnet til kørsel i byerne, hvor man kan dele vor begejstring for kraftoverskud og især evne til acceleration. Her er el-bilen overlegen, men endnu er det en balance mellem rækkevidde og nyttelast, så derfor havde vi kun de elektriske tvillinger som årets næstbedste.

Mercedes Sprinter var nok årets skuffelse. Også for Bursd.com. Den helt nye Sprinter fås i et uhyggeligt bredt modelprogram, det giver point, ny Sprinter har en forbedret kabine, det giver også point, men under test havde vi Sprinter i store vanskeligheder på grund af kraftig blæst. Sprinter var stort set over hele vejen, hvis ikke man var over bilen hele tiden, og det var rent ud sagt disse egenskaber, der fik os til at placere ny Sprinter som årets nummer tre.

Toyota RAV4 som nummer fire falder fint i hak med vor normale vilje til at pege på en velegnet bil i så mange typer som muligt. RAV4 er hybrid til chefen, det er til det mere spredte brug, og så byder RAV4 på den kendte Toyota kvalitet, sikkerheden er helt i top, og det gjorde ny RAV4 som vores nummer fire.

MAN e-TGE er helt ny på det danske marked. Officiel dansk debut i marts 2019.

Transit Connect var ikke på vores oprindelige top-5 liste, så derfor var det naturligt, at placere Connect som nummer fem. Vigtigste årsag er det begrænsede motorprogram, hvor den 1-liters 3-cylindrede benzinmotor er en alvorlig misforståelse i denne type varevogn. En så lille motor til den totalvægt er efter vor opfattelse en fejl.

Bursd.com skulle fordele 25 point blandt de fem finalister, og de point vi tildelte de enkelte finalister viser, at vi havde en klar favorit, et meget tæt midterfelt og en klar nummer fem.

Bursd.com havde gerne ser VW Amarok V6 blandt årets fem bedste nye varebiler.

Sådan stemte Bursd.com

1 Citroen/Opel/Peugeot 9

2 MAN e-TGE og VW e-Crafter 6

3 Mercedes Sprinter 5

4 Toyota RAV4 4

5 Ford Transit Connect 1

Sådan læsser man en MAN e-TGE. En meget stor gang batterier til lastbiler.

Bursd.coms 5 favoritter

Citroen/Opel/Peugeot

Man e-TGE, VW e-Crafter

Mercedes Sprinter

Toyota RAV4

VW Amarok

Hold øje med elektriske varebiler. Der kommer hele tiden flere, og det bliver med sikkerhed bedre og bedre.

Årets Varebil i Danmark 2019 – samlet

1 Citroen Berlingo/Opel Combo/ Peugeot Partner 65

2 MAN e-TGE og VW e-Crafter 45

3 Mercedes Sprinter 37

4 Toyota RAV4 27

5 Ford Transit Connect 26

VW er klar til fremtiden, næste nyhed er en Transporter som ren el-bil, men Crafter er allerede på danske gader og veje.

Pin It on Pinterest