Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. January 11:37 by Jørli Petersen

Fiat 500 som mildhybrid

Fiats første biler med hybridteknik. Til højre Fiat 500 mildhybrid, der kommer i slutningen af marts. Til venstre er det Fiat Panda mildhybrid, der først kommer tre måneder senere.

Der er helt nyt Fiat 500 på vej, men inden vi når så langt, sender Fiat deres første mildhybrid på gaden med en et 12V hybridsystem til Fiats populære retro 500.

Hybridsystemet er bygget på en 1-liters 3-cylindret motor med 70 HK. Batteridelen er begrænset til 11 Ah, og hjertet i Fiats mildhybrid system er det samme, som det er hos øvrige biler med samme type hybrid. Den vigtigste komponent er en anderledes type elmotor, der både fungere som elmotor og som generator.

Under opbremsning og påløb fungerer generatoren som oplader, og sender opsamlet energi til det lille litium batteri, mens det kraftige bælte fra den kombinerede motor/generator trækker direkte på remskiven udvendigt på krumtapakslen under igangsætning og acceleration, for på den måde at spare på brændstof med tilhørende besparelse på CO2 kontoen.

I nogle lande opnår ejere af biler med mildhybrid fordele frem for ejere af biler med traditionel forbrændingsmotor, men i Danmark må man nøjes med lavere ejerafgift til staten, og ret beset er det også begrænset, hvor stor besparelse man kan opnå med hybridsystemer af denne type, men det er åbenlyst, at jo mindre bil, jo større fordel kan man man opnå med mildhybrid.

Den nye Fiat 500 mildhybrid kommer til Danmark i slutningen af marts. Senere kommer den mindst lige så interessante Panda model mildhybrid, teknikken er nøjagtigt den samme på de to biler, ligesom Panda og 500 er meget mere end i nær familie. Fiat 500 er i bund og grund en Panda med et meget anderledes udtryk.

Panda som mildhybrid kommer til sommer, og når disse nyheder er sendt på gaden, er det tid til en helt ny model Fiat 500, – en 100 procent elektrisk udgave af Fiat 500.

Prisen på Fiats mildhybrid biler er ukendte.

Pin It on Pinterest