Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. June '16 12:22 by Jørli Petersen

Fiat byder på en flad

Fuld Fiat-front på en Mitsubishi L200. Med en ægte pick-up har Fiat fået fuldt program i den professionelle afdeling.

Fuld Fiat-front på en Mitsubishi L200. Med en ægte pick-up har Fiat fået fuldt program i den professionelle afdeling.

Mens vi aldrig har fået den helt rigtige historie om det nu hedengangne Sevel Nord samarbejde, der betød Fiats farvel til Scudo og goddag til Renault Trafic med Fiat-skilt, er der meget mere mening i det nye samarbejde med Mitsubishi, som indtil videre ikke berøres af Nissans (læs Renault-koncernens) køb af en bestemmende aktiepost i Mitsubishi.

Den voldsomt fornyede Mitsubishi L200 hedder nu også Fiat Fullback, og når der er bunkevis af fornuft i det nye samarbejde, er det fordi Fiat har manglet en ægte pick-up i 1-ton klassen, og fordi Fiat kan udvide både sit eget og Mitsubishis samlede salg af det Mitsubishi altid har været rigtigt gode til, at lave hard-core pick-up og off-road biler.

Fiat kalder markedet for pick-up biler for et marked i stærkt vækst, og det er det også uden for Danmarks grænser.

I Danmark er det kun to procent af alle varebiler, der er en pick-up, og mens flere og flere bilmærker kæmper om at sælge de samme få biler, er det danske salg en næsten statisk enhed med ca. 600 biler i 2015.

Hvorfor pick-up bilen aldrig er blevet populær i Danmark gik pludselig op for mig, da familiens ældste søn meget snusfornuftigt bemærkede, at det danske klima ikke var til pick-up biler, og han har helt ret. I Danmark skal man have behov for en bil af den type, ellers køber man en klassisk SUV.

Fuldt program

Toyota er og bliver førerhunden alle vil slå, derefter er det ligeligt fordelt mellem Ford, Nissan, Mitsubishi og VW, mens den nye dreng i klassen, genopstandne Isuzu gjorde det flot i 2015 med et salg på 50 biler.

Med ladet fuld af hø, reddede vi dagen for en bunke heste i de Norditalienske bjerge, men terrænet var ikke værre, end vi kunne have klaret det hele med en Fiat Panda med tagbagagebærer.

Med ladet fuld af hø, reddede vi dagen for en bunke heste i de Norditalienske bjerge, men terrænet var ikke værre, end vi kunne have klaret det hele med en Fiat Panda med tagbagagebærer.

Samtidig taler vi salgstal i tusindvis i andre lande, i mange lande hvor Fiat er synlige, er mere end halvdelen af alle biler af pick-up typen, så Fiats udvidelse er mere end fornuftig, og Fiat gør ikke noget for at skjule eller bortforklare, at bilen er en Mitsubishi L200, og sikkert med ganske god grund.

Kunderne ved hvad de kan forvente, de ved de får et kvalitetsprodukt, og de ved, at man får en bil med lang levetid, hvis bilen får nogenlunde regelmæssig service, men samlet set solgte Mitsubishi 73 biler sidste år, og det nogenlunde det tal, Fiat kan forvente af den nye Fullback, hvis det kommer til at gå rigtig godt.

Fiat kalder det en fuldendelse af mærkets professionelle program. Nu kan man tilbyde biler af enhver type til samtlige formål, og skulle man mene en L200 pick-up er lige lovlig meget til firmaets daglige brug, kan Doblo også fås som pick-up, mens Fiats brasiliansk byggede Strada aldrig er kommet til Danmark.

Kun med 180

VW har netop aflivet den 2-liters udgave af Amarok, nu bliver alle modeller 3-liters, og det betyder, at prisen ryger til vejrs, så der bliver bedre plads til at sælge Fiat Fullback. Fiat har i forvejen godt fat i mange erhvervskunder, så man kender kommende købere på forhånd, men mulige købere får det nogenlunde let, for der er kun to modeller at vælge imellem, en 2,4 liters med 180 HK med manuelt- eller automatgear.

Som det er tilfældet med kassevognen Talento, er eneste ændring indendørs det tydelige Fiat-logo i rattet.

Som det er tilfældet med kassevognen Talento, er eneste ændring indendørs det tydelige Fiat-logo i rattet.

Fra tidligere test af Mitsubishi L200 kan man her på sitet læse, at begejstringen over den 5-trins automatkasse i L200 er til at overse. Tiden er løbet fra gearkassen, og under præsentation af Fiat Fullback blev vi bekræftet i vor formodning der siger, at man bør vælge den model der har manuelt gear, hvis gearing pudsigt nok er lavere i 6. gear, end det er tilfældet med den 5-trins automatkasse i 5.

Fiat er også klar med prisen på Fullback, som er 225.000 kr for en standard bil med flot udstyr, mens den automatgearede har mere udstyr og mere lir, til gengæld er prisen røget op på 250.000 kr.

 

Fiat Fullback hører naturligt hjemme i 1-ton klassen, men det er ikke nyttelast til 1000 kg på ladet, mens den størst tilladte trailer er på 3100 kg.

Fiat Fullback hører naturligt hjemme i 1-ton klassen, men der er ikke nyttelast til 1000 kg på ladet, mens den størst tilladte trailer er på 3100 kg.

Pin It on Pinterest