Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. June 19:39 by Jørli Petersen

Fiat med stort

Ny Ducato lægger sig tæt op ad den udgående model, men et sikkert kendetegn er det nye navneskilt på fronten. Det er Fiat med stort, som det allerede kendes fra Fiat 500e.

Der er ingen grund til at vente på den nye brochure over Fiat Ducato, for udvalget af de utallige muligheder for den helt rigtige type varebil, er aldeles uændret på den næste Ducato, der kommer flyvende ind i fremtiden.

Selv om 2020 var et år med masser af modgang, var det ikke tilfældet for Fiat Ducato. Foruden at være den mest sælgende varebil i sin klasse, solgte man også flere biler end man gjorde året før, så ny Ducato skal pudse det nye navneskilt, hvis man skal fastholde sin position som nummer et i Europa.

Ny Ducato er det man betegner som en ny varebil, selv om der ikke er de store forskelle fra ny til nyere, for hvor meget kan man egentlig opfinde i 2021, ud over alt det med sikkerhed, elektronik og komfort, og det er alt dette, der er tilført nyt Ducato.

Det sikkerhedsudstyr man kan få i Ducato, er det man kender fra en veludstyret personbil. Fiat bruger også formuleringen ”mulighed”, når man taler om det nyeste udstyr, så det er ikke standard på alle udgaver, – med andre ord, det koster penge, og netop pris på en varebil er det der har afgørende betydning for succes eller mangel på samme.

Sikkerhed og komfort

Vi kommer til at beskæftige os meget mere med ny Ducato, men fra start ved vi, at bilen selvfølgelig fås med Fiats 9-trins automatgear, der koster 10.000 oven i prisen på den valgte model, Ducato kan fås med luftaffjedring, håndbremsen er blevet fuldt elektrisk, adgang og start af bilen er med trådløs kontakt til nøglen, der er 230V udtag i kabinen, og så venter vi os en del af de sæder, som Fiat siger er forbedret, og man skulle især have gjort sig umage med sædernes polstring.

Der er gjort ekstra meget ud af praktiske detaljer og komfort i kabinen.

Motorprogrammet er som det kendes fra udgående model, motorerne har fået en let opdatering, de fås med 140, 160 eller 180 HK, og hvis man er på ude efter det alternative, kan ny Ducato også fås med gas som brændstof, ligesom den elektriske Ducato allerede er på gaden.

Foruden alt med sikkerhed, handler det også om elektronik og forbindelse til omverden. Ordet flådestyring ligger ikke så langt væk, det nye system binder allerede kendte ting sammen på en helt ny måde, nu kan man blandt andet informere chaufføren om den hurtigste vej til den ønskede adresse, og så er ny Ducato samtidig en markering af modellens 40 års jubilæum.

Ny Ducato kommer til Danmark i løbet af et par måneder, og priserne starter ved 206.000 kr før moms på de officielle lister, men vi afventer de første leasingpriser, før vi for alvor kan vurdere, om Ducato også kan fortsætte i overhalingsbanen målt på rene salgstal. Ny Ducato er samtidig første kik på en ny stor Citroen, Opel og Peugeot, men vi har ikke information om tidspunkt for introduktion af de tre modeller fra nærmeste familie, ligesom vi ikke ved, om de fremtidige modeller fra Frankrig og Tyskland vil få det motorprogram, vi ser i den næste Ducato.

Rattet er blevet mindre, den 9-trins gearkasse kører videre, og så er det glædeligt, at Fiat i det mindste fastholder sit kendte logo midt på rattet. Man har ikke helt glemt sine rødder.

Pin It on Pinterest