Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. September '17 10:06 by Jørli Petersen

Find fem ændringer

Peugeot 308 og facelift. Ændringerne er historisk små. Den store ændringer en en ny klap til tankstudsen og så løvens placering i en anderledes grill.

Peugeot 308 nåede at blive Car of the Year i Europa 2014, og bilen gjorde sig især bemærket med ny førerplads med lille rat og en helt anden instrumentering, men det der for alvor tog kegler, var bilens køreegenskaber. Peugeot 308 er en bil med fremragende køredynamik, det er en af de biler, der gør en helt glad for noget så banalt som at flytte 100 kilometer på en regnvejsdag, men nu er tiden inde til at give bilen en overhaling, og det har tilsyneladende været ikke så lidt af en opgave for Peugeot.

Man har stort set givet op på alle områder, ændringerne er så få og små, og set i bakspejlet man kan vel sige – hvorfor ændret noget der fungerer rigtig godt?

Derfor er det ydre design blevet ændret så forsigtigt, at Peugeot endda fremhæver klappen til tankstudsen som nydesignet. Ellers har løven holdt let flyttedag på fronten, og så er der lidt ændringer omkring lygterne, man skal man hurtigt kende forskel på 308 årgang 2016 og sen model 2017, skal man se på løven og kølergrillen.

Det lille rat med den gode føling og den anderledes måde at instrumentere, fortsætter uændret.

Facelift til 308 er nye gearkasser og renere motorer, som allerede nu overholder den næste 6,2 norm.

Teknisk er der nye gearkasser til 308, og det må betegnes som fremgang, selv om gearkasserne ikke har været noget problem til bilen, vi kan endda indskyde, at hvis man gider et auotmatgear, så kan vi godt anbefale automatgear til 308, og især den 8-trins til topmodellen GT med 180 HK er lækker, lækker.

Motorerne er opdaterede så de allerede nu overholder den kommende Euro 6,2 og så er det måske en overraskelse for mange dieselforskrækkede bilister, – at Peugeot kan melde om salgsfremgang for dieselbiler, som med en 6,2 norm for motoren lyder som noget helt rigtigt, når man kan komme helt ned på 82 gram CO-2, som er meget lavt, især når man tager bilens størrelse i betragtning, samtidig med det er en 1,6 diesel med 120 HK, der udleder så lave værdier. Hvis vi oversætter CO-2 til forbrug, er det 32,3 km/l for en diesel 308. Flot.

Men så er det også slut med nyhederne, bortset fra, at lancering af den meget lidt face-liftede 308 meget passende markeres med såkaldt kampagnemodeller, og her er det 308 som stationcar, der er den billigste. Billigste Peugeot 308 er en stationcar med 110 hestes benzinmotor. Gider man ikke stationcar, skal man slippe 5000 kr ekstra for at få en 5-dørs, og det er højst usædvanligt.

Nu har man pludselig råd til søde drømme om en rummelig bil. Lige nu er en 308 stationcar billigere end en 5-dørs 308’er.

Pin It on Pinterest