Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

27. May '16 13:14 by Jørli Petersen

Firmabilen vokser

Toyota er helt forsvundet fra toppen af firmabilernes hitliste. Den tidligere topsælger Avensis er reduceret til en sjældenhed.

Toyota er helt forsvundet fra toppen af firmabilernes hitliste. Den tidligere topsælger Avensis er reduceret til en sjældenhed.

Bilafgifterne er faldet i 2016, og LeasePlan har undersøgt hvilken indflydelse det eventuelt har på valget af firmabil, selv om de officielle listepriser ikke nødvendigvis har nogen som helst sammenhæng med de priser, der handles til i leasingbranchen.

Her handler det om rabat. Hvis et bilmærke har et ekstra godt tilbud til en stor kunde, vil det have betydning for det antal biler der kommer ud på leasingaftaler, for et godt tilbud betyder selvfølgelig også lavere leasingydelse, men nu viser den seneste prisudvikling, at de lidt lavere priser bliver omsat til mere sikkerhedsudstyr, men leasingbilen er også blevet mere komfortabel.

Der er en markant fremgang i antal af biler med automatgear, mens dieselbilen stadig er helt dominerende. 95 procent af alle firmabiler er udstyret med dieselmotor, oplyser LeasePlan.

Tabere og vindere

De nye tal fra LeasePlan kan også tolkes på andet og mere end popularitet. Man kan tydeligt se hvilke bilmærker der giver de største rabatter, og det er ikke uventet, at VW ligger i top med Passat. VW har haft store problemer med afsætning af biler på flere markeder, – det betyder usolgte biler, og usolgte biler betyder ekstra store rabatter.

Vi kender ikke prisen på en VW Passat til landets store leasingselskaber, men vi gætter på ekstra solide rabatter,

LeasePlan er venlige mennesker, de taler om en generel sænkning af det man kalder ”beskatningsgrundlag”, som på mere generelt dansk betyder den pris leasingselskabet betaler for en given bil, eller så alle og enhver kan forstå budskabet, – hvor stor rabat de forskellige bilmærker giver på en given bil, og dermed den forskel der er fra den officielle vejledende pris hos landets forhandlere, til den pris samme fabrik giver til landets leasingselskaber og andre storkunder.

Hvor er Toyota?

Herunder finder du LeasePlans liste over de 10 mest populære biler i de første fire måneder af 2016. Tallet i parentes er samme bils placering i hele 2015, og mens vi bemærker BMW og Mercedes placering på listen over populære biler, er det også interessant at se, hvilke biler der ikke er på listen.

LeasePlans opgørelse ligner en fransk nedsmeltning. Hvor er tidligere populære firmabiler som Peugeot 508 og Citroen C5? Eneste franske bidrag på dagens liste er Citroen Gr. Picasso.

Skoda har fortjent møvet sig ind på listen med Superb, det er også lidt overraskende at se Ford Mondeo som nummer tre, den nye Mondeo er stort set usynlig i gadebilledet, men den er tilsyneladende på vej, og så er det på sin plads at efterlyse en tidligere storsælger som Toyota Avensis, eller en Toyota i det hele taget.

Vi spejder også forgæves efter en Opel Insignia, mens vi ikke behøver at lede efter bilmærker som Mazda, Hyundai eller Kia på leasingselskabernes liste over de mest populære biler. Disse tre bilmærker hører til den efterhånden sjældne race, som ikke giver ekstraordinært store rabatter på deres biler.

Citroen C5 er efterhånden en ældre sag. Sidste nye model er fra 2008, og det har selvfølgelig indflydelse på salgstallene, men franske biler har været udsat for en total nedsmeltning. Også Peugeot 508 er forduftet ud i det ukendte.

Citroen C5 er efterhånden en ældre sag. Sidste nye model er fra 2008, og det har selvfølgelig indflydelse på salgstallene, men franske biler har generelt været udsat for en total nedsmeltning. Også Peugeot 508 er forduftet ud i det ukendte.

Firmabilernes top-10

1 Volkswagen Passat (1)

2 BMW 3-serie (9)

3 Ford Mondeo (3)

4 Mercedes C-Klasse (2)

5 Volkswagen Touran (ny)

6 Skoda Octavia (5)

7 Ford Focus (ny)

8Citroën Grand C4 Picasso (10)

9 Audi A6 (6)

10 Skoda Superb (ny)

Pin It on Pinterest