Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

27. October '20 21:30 by Jørli Petersen

Fleksibel EQ serie

Den nye ualmindeligt flotte Mercedes S-klasse, kommer nu også som 100 procent elbil, som er ualmindelig meget forskellig fra den helt nye S-klasse med traditionelle motorer.

Mercedes er ved at lægge sidste hånd på en ny række elbiler, og den nye serie biler starter fra toppen. Første model i rækken bliver den nye S-klasse, der kommer som el-bil med rækkevidde op til 700 km målt efter WLTP metoden.

Efter S-klasse kommer turen til E, herefter springer Mercedes til A-klasse, mens B-klasse bliver sidste model i rækken, og det bliver interessant at følge de mindste A- og B-klasse fra Mercedes, for hvor meget af disse biler er Renault, og hvis ikke, hvor meget har Mercedes selv udviklet?

Det er ikke længe siden Mercedes har trukket tæppet fra den nye S-klasse. En ualmindelig veldesignet bil, og tanken om den smukke S-klasse som ren el-bil kan sikkert ikke afskrække mange fra at forsøge sig i den elektriske række, men den følgende oplysning fra Mercedes, kan måske kalde på en enkelt lodret rynke i panden, – eller måske to.

For: Ny EQS som den elektriske S-klasse hedder, er slet ikke identisk med den S-klasse vi lige har set afsløret. Mercedes har udviklet en helt ny platform, der skal ligge under samtlige nye el-biler.

Bag stjernen. Det kan blive titlen til den nye serie el-biler, hvor ladestikket ser ud til at være gemt bag stjernen.

Det er en fleksibel bund, der kan variere i længde og bredde. I tankerne har vi en slags skinner, der glider frem og tilbage på samme måde som et spisebord. Når man har den ønskede længde, banker man en skrue på tværs i systemet, og så gør man det samme i bredden. Færdigt arbejde.

Selvfølgelig er det lidt mere avanceret, men at lave samme platform til alle biler, er et meget vidtgående skridt, og vi kan garantere, at den type platform ikke bliver sendt videre til AMG eller til formel 1, med mindre man vil have projektet kasseret.

Til gengæld har Mercedes lidt ret, for de elektriske modeller, skal ikke kunne det samme som den store motorvejskrydser, selv om Mercedes også tester el-biler på motorvej. El-biler er ikke fremtiden til de tyske motorveje, til det formål har man andre modeller, så det bliver interessant at se, hvordan Mercedes knækker koden til fremtidens biler.

Første skridt på vejen er en ny stribe plug-in modeller. De tre nye er B-klasse PHEV foruden CLA og CLA Shooting Brake, hvor alle tre får modelbetegnelsen 250e PHEV, og teknikken i de tre biler er den samme. En benzinmotor der lægger omkring 160 HK, og en el-motor der klarer 102 HK. Alle tre nyheder oplyses til at have en teoretisk rækkevidde på el omkring 70 km.

Den nye B-klasse koster fra 395.000 kr, CLA 250e koster fra 450.000 kr, mens samme som stationcar koster 456.000 kr.

Dagens gode nyhed må være, at Mercedes er ved at være færdige med en helt ny SL Roadster.

Til de der har holdt ud til sidste punktum, har vi en glædelig nyhed. Mercedes har også ”rigtige” nyheder i ærmet. En helt ny SL Roadster er ved at være klar til de sidste testrunder, og for at holde optimismen helt oppe kan vi oplyse, at udviklingen af ny SL Roadster er gjort færdig af AMG. Det må nødvendigvis blive godt, og det er ikke en ”justerbar” bund, der ligger under den næste SL, der kan trække historien helt tilbage til 1952.

En helt ny SL Roadster, som ikke deler justerbar platform med andre, men en roadster, der udvikles af AMG, og med helt almindelige forbrændingsmotorer. Vi gætter på en lækker V8 ting øverst i prislisten. Desværre kan vi risikere at vente helt til 2022, før bilen er klar til salg.

Pin It on Pinterest