Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. March 10:47 by Jørli Petersen

Føj, den er billig

Dacia Spring er hard core el-bil. Renault koncernen har sendt tidens el-bil gennem juicepresseren og fundet en rigtig god løsning. Den ægte by-ellert til alt det nære, plus økonomisk overskud til bil nummer to.

Spænd bæltet, for her kommer en rigtig prisbasker. Dacia Spring. En fuldt elektrisk udgave af den nye Dacia Sandero, der er bygget på samme platform som ny Renault Clio og Captur, men at ny Sandero er meget bedre end sit rygte, er kun halvdelen af den nye Spring, som på en helt ny måde gør elbilen til noget dagligdags og brugbart for en typisk dansk familie.

Har du spændt bæltet, – her kommer prisen: 129.000 oprundede kroner. Og. Som det er tilfældet med alle el-biler, er udstyret højere end vi normalt ser for billigste model, men alligevel findes Dacia Spring i to udgaver. Lægger man 11 af de store oven i handlen, får man noget, der ligner fuld pakke, med alt det man forventer i en noget dyrere familiebil. Og på den måde fik vi kantet os frem til 140.000 kr.

Den gode løsning kommer ikke i morgen, men til efteråret. Men. Du kan bestille bilen allerede i april, og hvis man skal undgå utrolig lang ventetid, anbefaler vi en hurtig beslutning.

Til sammenligning koster billigste Renault Zoe 224.000 kr og Nissan Leaf koster fra 215.000 kr.

Med den sammenligning giver det mening, at udråbe ny Dacia Spring til den absolut billigste el-bil på det danske marked, og vi tror ikke, at der kommer noget der er billigere, inden vi er fremme ved efteråret, hvor de første modeller kommer til Danmark.

Et noget anderledes hovedinstrument i Dacia Spring.

Du får lige et fif: Dacia Sandero er ved at være klar til salg i Danmark. Tag en kik på den nye rumæner, og du bliver sikkert overrasket. Herfra skal du sikre dig, at en elektrisk Sandero er det du har brug for, så du bør nok læse videre, men hvis du når frem til en ja, så er det med at være klar med en bestilling allerede midt i april, for vi tror, der kan blive rigtigt lange ventetider på landets billigste el-bil.

El-bilen spiddet

Med Dacia Spring har Renault koncernen gjort som en tidligere kendt dansk politiker – vendt skråen. Man har set hvad el-bilen er, man har set det primære brug for en el-bil og erkendt, at el-biler er til byer som Paris, Marseilles, København, Odense (minus Vollsmose) Aalborg og alle andre danske lidt større byer, for Dacia Spring er meget anderledes, og en af bilens store hemmeligheder er bilens vægt. Dacia Spring vejer i tom tilstand under 1000 kg!!!!

El-biler skal oplades, og Dacia Spring kan også fås med noget ekstraudstyr, så bilen kan lynlades med op til 125 kW. Denne feature koster 5000 kr, men da Dacia Spring er en bybil, er det ikke sikkert, det er nødvendigt med lynladere.

En uhørt lav vægt for en el-bil.

Motoren er lige så usædvanlig, den er på 45 HK, og vi skal langt tilbage i Renault historien, for at finde en bil med 45 HK, vi er tilbage i dage, hvor en Renault havde et tal som modelbetegnelse, faktisk svarer det til en af de sidste udgaver af den Renault 4, som lige nu kan fejre 60 års fødselsdag.

Motoren i Dacia Spring arbejder med et 240V system, man får også 125 Nm og en uinteressant tophastighed på 125 km/t, og det er ikke kun fordi Dacia Spring har en uinteressant topfart, det gælder alle el-biler, for høj hastighed og rækkevidde er to ting som ikke kan forenes.

Billige biler plejer at være drænet for udstyr, men ikke Dacia Spring. El-biler uden for Danmark er dyrere end andre biler, så masser af udstyr er en selvfølge.

Batteriet i Dacia Spring er på 27,4 kWh. Sammen med den begrænsede motor giver det en rækkevidde på 230 km på landevej og 305 km i byen, og det er det sidste det hele handler om.

Dacia har spiddet det aktuelle marked for el-biler. Her er bilen, der gir’ mening for at sige det lidt populært. Det er bilen til og fra arbejde, det er bilen til alt det nære, og så er prisen nogenlunde det, du er parat til at betale for en veludstyret Toyota Aygo, og på den måde bliver der plads til en ”rigtig almindelig bil”, som står klar til at køre til sommerhuset, på ferie, til Barolo distriktet, til alt der betyder uforudsigelig kørsel.

Vi har en rigtig lumsk anelse. Dacia Spring kan blive en dansk landeplage.

Selvfølgelig kan du også more dig med en gang App til Dacia Spring.

Pin It on Pinterest