Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. July '19 19:54 by Jørli Petersen

Først Clio, derefter Captur

Renault Captur har været storsælger i Danmark, siden den dukkede op i 2013. Omkring nytår er det tid til den næste cross-over Renault, der bliver den første plug-in fra det franske mærke.

Hvis Renault havde givet lidt ekstra gas, kunne den nye Captur have været et højdepunkt på sidste efterårs biludstilling i Paris. Det samme kan man sige om ny Clio og om fornyet Twingo, men Renault har ikke mente tiden var inde, og det er også helt åbenlyst, at en ny Captur kommer efter en ny Clio, der er stamfader og udspring for Captur, der har solgt rigtig mange biler i Danmark.

Første Renault Captur dukkede op i 2013, biler en således nu seks år gammel som model, og hvis man følger almindelig billogik, får en given model et face-lift på halvvejen, det vil sige efter tre år, og efter seks år det slut. Så skal der nu bil på banen.

Denne regel gælder ikke for de mindste, de såkaldte mini-biler, de har et længere liv fordi fortjenesten er mindre på hver bil.

Med ny Captur er der dømt stribevis af nye hos Renault det kommende år.

Rækkefølgen er således, først ny Twingo, som hurtigt bliver overdøvet af den nye Clio, og når det værste bølger har lagt sig efter Clio, kommer den nye Captur, og vi gætter på dansk salgsstart for Captur omkring nytår, måske endda lidt senere, fordi vintertiden traditionelt er et dårligt tidspunkt til introduktion af nye biler i denne prisklasse og størrelse.

Der er ingen tvivl. Det indre i Captur har fået den helt store tur, og den store skærm i midterkonsollen, overgås kun af den 32-tommer skærm, der fylder op i en Tesla. Hvornår er stort – nok?

Ny Captur er samtidig den første Renault personbil, der dukker op med plug-in hybrid. Denne model kommer først til salg i 2020, vi gætter på den kommer omkring næste sommer, og indtil da, må vi nøjes med de lidt mere almindelige modeller med benzin eller diesel, og vi hilser den nye 1,3 liters Renault/Mercedes motor velkommen i Captur.

Denne 1,3’er bliver den absolutte top i afdelingen for benzinmotorer, den mindste bliver udstyret med den yderst triste 1-liters med 100 HK, herefter hedder det 1,3 med 130 eller 155 HK, og søger man økonomisk diesel, der med sikkerhed kører rigtig langt på literen, bliver det med den velkendte 1,5 liters, der kommer med 95 eller 115 HK.

Den lille 100 hestes bliver eneste model med 5-trins gearkasse, herfra bliver den 6-trins eller 7-trins automatic af typen dobbelt kobling, og generelt kan vi sige om ny Captur, at den er en anelse større end sin forgænger, lidt større akselafstand og lidt større totallængde, vi kan også se, at hjulstørrelsen kan nå op på 18 tomme, og herfra er det sparsomt med oplysninger, bortset fra, at skærmen i den voldsomt redesignede midterkonsol kun overgår af den 32-tommer man finder i Tesla.

Bagpartiet har er lige så nyt som resten af bilen, der er en anelse større end den nuværende model Captur. Hjulene på den viste bil er 18-tommer, der bliver standard på de dyreste udgaver.

Pin It on Pinterest