Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. November '20 12:12 by Jørli Petersen

Folkebil

Ny hane i kurven, Tipo Cross, der er en 5-dørs Tipo tilført lidt ekstra designdetaljer, alle i synlige plastkomponenter.

Der har været en lang række rygter om Fiat Tipos endeligt, men sidste salgsdato ser ud til at være forlænget. Indtil videre til en ukendt dato, der som minimum ligger tre år ud i fremtiden.

Indtil da, har Fiat givet Tipo en større opfriskning, og man er ikke et sekund i tvivl, ny Tipo er den nye model, for Fiat har trukket de billige løsninger inden for face-lift til det ypperste.

Typisk italiensk har ny Tipo fået fuld valuta fra den italienske designskole, læg især mærke til det nye Fiat logo, som endnu engang har undgået en ændring, men kabinen har også fået en større forfriskning, mens der er tilført en mængde af de nye sikkerhedssystemer, som alle knytter sig til sensorer og infoskærme.

Læg især mærke til det nye Fiat logo, der første gang blev set på den nye 500e. Hvad skal vi sige? Vi kunne ellers godt lide det gamle runde logo med rød baggrund.

Der er også nyt i motorummet, og det er en gang blandt gods Fiat har fundet frem.

Det snart tidligere selvstændige Fiat præsenterer med stolthed en ny 1-liters 3-cylindret motor, og vi siger øv. Fiat har så mange glimrende motorer, så hvorfor dog lave noget som alle de andre har sjusket med, for der findes ikke en eneste 1-liters 3-benet motor vi synes er nogenlunde i orden, så vi beklager, at Fiat har sendt 1,4 motoren på porten.

Fiats nyhed lægger 100 HK, og takket være en solid gang momentturbo lægger motoren 190 Nm ved 1500 omdrejninger, og så ved vi slet ikke, om det er tilstrækkeligt i en fuldt læsset Tipo Crossover, som er det nye indslag i modelprogrammet.

Forfrisket kabine med mere forbedret sikkerhed.

Som tidligere kommer Tipo som 5-dørs og som stationcar. Det nye er den designmæssigt barskere udgave af den 5-dørs model, den er lidt mere kæk, ideen er hentet direkte fra en for længst forældet Polo, der sammen med Volvo var først med lidt ekstra plastdimser rundt om bilen, og så lukker vi af med de bedre nyheder.

Model tre i Tipo rækken. Et styk ny Tipo Cross, der er bygget på den 5-dørs model.

Fiat har heldigvis beholdt Tipo som 1,6 liters diesel. Vi har allerede udpeget vores favorit, selv om vi slet ikke har set den nye model Tipo i virkeligheden, Tipo diesel med 1,6 motor lægger de klassiske 130 HK, og vi har ikke oplysninger om pris på ny Tipo, der har samme størrelse som den snart forhenværende Tipo. Vi ved kun, at Tipo har været folkelig på den gode måde, 5-dørs Tipo kostede 160.000 kr, mens Tipo som stationcar kostede 10.000 ekstra, og selv om der nok bliver tale om lidt prisjusteringer, forventer vi ikke større stigninger.

Tre gange Tipo hvoraf vi kender de to fra tidligere. Nyeste model er Tipo Cross, og så må vi desværre oplyse, at Fiat har sparket den ellers gode 1,4 motor på porten, mens man har hyret en ny 1-liters 3-benet haltefanden. Heldigvis er det stadig 1,6 diesel som valgmulighed.

Pin It on Pinterest