Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. October '18 09:04 by Jørli Petersen

Folkets Pro

Kia holder fast i navnet ProCeed, men vender op og ned på bilen. Nu bliver ProCeed en 5-dørs familiebil med tydeligt sportsligt præg, hækdesignet er tyvstjålet hos Porsche, og bilen er både rummelig, funktionel og mere sporty end en almindelig Ceed. ProCeed kommer også som diesel, men topmodellen lægger flotte 204 HK.

Kia sender en helt ny type ProCeed på gaden kort efter nytår. Den tidligere sporty type 3-dørs bliver udskiftet med en 5-dørs type coupe, som Kia uden den mindste skam i livet kalder Shooting Brake, og når man har set den nye ProCeed i virkeligheden, behøver Kia ikke skamme sig det mindste.

Motormæssigt har Kia for år tilbage været på jagt hos BMW for at fiske en motorkonstruktør, nu går man på jagt hos Porsche, men i dette tilfælde begrænses det til en kopi af en taglinje, hvor den afrundede hæk på ProCeed ligner til 99,13 procents forveksling noget vi tidligere har set hos Porsche.

Kia har sit kendte frontdesign, og det er både godt og skidt. Skidt for de mere sporty biler, at de ligner hinanden til forveksling, selv om ProCeed er tilføjet lidt ekstra lygtesjov på bilens forende.

ProCeed breder også fangarmene ud efter en større gruppe købere. Med 5-dørs karrosseri og meget skrå hæklinje, har man gjort plads rigtigt meget bagage i bilen, 594 liter for at være præcis, og bagsædet er fleksibelt af typen 40-20-40, så man kan tilføre mere eller mindre plads bagerst i bilen efter behov, og for at gøre det helt folkeligt, får man et større udvalg af motorer, men så vidt vi kan tolke de første og ganske grundige informationer om ny Kia ProCeed, fastholder man den sporty undervogn, der også omfatter en mere kontakt og direkte styring, selv om det hele er opbygget på samme måde som i en standard ny type Ceed.

Shooting Brake eller ProCeed. Designet over taglinjen er hentet direkte hos Porsche.

Motorprogrammet der nu er forsynet med benzinpartikelfilter, (et grimt langt ord vi skal vænne os til, nu er det ikke længere dieselbiler der skal have partikelfilter), starter med en lille 1-liters turbo med 120 HK. Næste skridt er 1,4 liters, også turbo med 140 HK, og hvis man er i sparemode, er det nok denne model vi peger på. Det er som om 3-cylindret og ProCeed ikke naturligt sammen, men ProCeed fås også med diesel, en ny variant af den kendte 1,6’er, nu med tilnavnet Smartstream, hvad det så betyder, for de 136 HK er uændret fra tidligere 1,6 diesel, men vi har selvfølgelig gemt det bedste til sidst.

Den nye 1,6 T-GDI ProCeed med 204 HK, der også fås med 7-trins automatgear af typen dobbeltkobling. Vi har en fornemmelse af, at det kan være rigtigt festligt. I topmodellen behøver man ikke ærgre sig over, at det nye system linjevogter med navnet Lane Following Assist kun er et assist system. En indretning der både giver gas, styrer, holder afstand til forankørende, bremser og holder bilen i den valgte vognbane, men dog med den begrænsning der er gemt i betegnelsen, for det hedder kun ”Assist”, så man kan ikke småblunde eller læge bilblade under kørsel til og fra jobbet. Man skal stadig være opmærksom og holde i rattet, men det er endnu et skridt i retning af selvkørende biler.

En ny type ProCeed, der både er brugsvenlig til en hel familie, men også med opstrammet undervogn, mere direkte styring og en fræk 204 hestes motor på toppen.

Pin It on Pinterest