Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. August 09:00 by Jørli Petersen

Ford – el og varebiler

Det er surt at hedde Kurt, og ligge sidst i en spurt. Især når det handler om fuldt elektriske varebiler.

Seneste nyt fra Ford omkring el-biler, stammer fra Fords mest succesrige afdeling, varebiler. Nyheden starter med ord som, – i løbet af kort tid, og når man studerer den floromvundne information mere grundigt, kan man læse, at Ford er ganske fornøjede ved at kunne oplyse, at til næste sommer, starter produktionen af deres el-drevne Transit.

Varebil i alle typer, og med totalvægt op til 4,25 t.

Til næste år????

At opstarte produktion af el-biler næste år, – altså i 2022, er som at være to sekunder efter vinderen i 100 meter finalen til OL!

Ford er lysår bagud.

Til gengæld er de rigtigt gode til at gøre opmærksom på sig selv, og de store reklametrommer skal selvfølgelig bruges på en sådan måde, at kommende brugere får den opfattelse, at Fords biler er noget ganske særligt, og at det at ligge sidst i et felt, slet ikke har nogen betydning.

Det første ordvalg med – i løbet af kort tid – betyder, at Ford sender et begrænset antal elektriske varebiler ud i den såkaldte sidste test. Ikke noget nyt her, det har alle andre gjort for snart mange år siden, og det er heller ikke nogen overraskelse, at en af de almindelige virksomheder der er udset til at deltage i den sidste test, er postvæsenet i Norge.

Vi ved ikke mere om el-Transit, end vi har oplyst. De helt afgørende og ubesvarede spørgsmål er selvfølgelig – rækkevidde, batteripakke og hvilken elmotor, der er valgt til de forskellige biler.

Vi har ikke forventning til nogen revolution, Ford vil med stor sandsynlighed lancere el-biler, som ligner det vi kender fra alle konkurrenterne, men Fords meget velsmurte propagandamaskine mangler endnu et oplyse om de varebiler, der skal overtage langt hovedparten af transport og arbejdsopgaver.

Vi mangler information om brugbare varebiler, der kører på brint eller andre CO2 neutrale brændstoffer. Alle konkurrenterne er på vej, først og fremmest Renault, men også PSA har helt anderledes spændende nyt allerede dette efterår, hvor bilerne ikke skal ud i forsøg, men sættes til salg hos forhandlerne, og så er det ikke vanskeligt at se, hvad byggefirmaet vælger, næste gang der skal købes varebiler.

Er det den elektriske version med tvivlsom rækkevidde i det hele taget, samt ualmindelig ringe når det for alvor er vinter, og alle julegaverne skal bringes ud, samtidig med alle vandrør i sommerhusene springer for et godt ord?

Ford er lysår efter konkurrenter, når det handler om fremtidens varebiler. Den elektriske Transit kommer efter alle andre, og vi ved ikke, om Ford i det hele taget pusler med brint, eller om man venter på det fremtidige samarbejde med VW skal rage kastanjerne ud af ilden.

Pin It on Pinterest