Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. September 16:57 by Jørli Petersen

Ford-for-sent

Ford Ranger findes i mange varianter, hvoraf de fleste er uaktuelle for det danske marked. Den næste ligner noget tilsvarende. En Ranger med 2,3 liters benzinmotor og opladelig hybrid-teknik.

Ford laver stadigt flere varianter af Ranger. Set med danske briller bliver det mere og mere mystisk, for når denne nyhed først kan komme ud til forhandlerne i 2025, kan andre havde overhalet denne udgave af Ranger med mere end bredden på en kofanger, for nyheden er en Ranger PHEV. En plug-in hybrid.

Det er desværre ikke en herlig diesel, Ford har forbundet med noget elektrisk. Det er den velkendte og ganske udmærkede 2,3 liters 4-cylindret motor, som pludselig er hyret til at drive en Ford Ranger, som i tilgift forventes at må trække en trailer på 3500 kg.

Ford som opladelig hybrid bliver noget med begrænsninger. Rækkevidden på el oplyses til 40 km. Tjek lige mormorladeren på væggen!

Det er første gang vi ser denne benzinmotor på en sådan opgave. Motoren er kendt fra flere personbiler, herunder Focus ST, hvor Ford henter 280 sporty heste ud af maskineriet, men det er noget ganske andet, at sætte motoren i en Ranger, hvor den pludselig skal være ægte arbejdshest.

Vi har ingen information om den samlede ydelse, for der er også en el-motor med i den kommende Ranger PHEV, men det er almindeligt at gå lidt forsigtigt til værk med den traditionelle forbrændingsmotor, mens el-motoren så skal give det sidste, så det ser rigtig pænt ud på papir, men Ford er allerede ud med et tal for rækkevidden som ren el-bil.

40 km.

En fuldt opladt Ranger PHEV kan på den måde klare sig gennem den del af de større byer, som måske bliver udsat for forbudszoner de kommende år, så det kræver, at styring af bilens funktioner er forberedt til den form for kørsel, for en klassisk type PHEV holder ikke mange minutter med, hvis man kører bilen som almindelig hybrid-benzin.

Fords har som altid billeder med familier eller fritid på deres billeder af Ranger. Sådan er det slet ikke i Danmark. Her er en pick-up en ægte arbejdshest.

Hvis man forestiller sig, at Ranger skal kunne køre med 3500 kg på krogen som ren el-bil, bliver det endelige resultatet endog meget ringe, men til Fords forvar kan vi påpege, at Ford ikke ser på en pick-up på samme måde, som vi gør i Danmark. Her er en Ford Ranger og andre biler af pick-up typen betegnet som arbejdsbiler. I det store udland anser man også bilerne for at være fritidskøretøjer, og set fra den vinkel giver det mere mening, at gøre Ford Ranger til en PHEV med 2,3 liters benzinmotor, mens det ligner det umulige i Danmark, også fordi Ford kommer alt for sent, for målt med nye biler, er der meget langt til 2025.

Ford Ranger PHEV må køre med 3500 kg på krogen. Det betyder, at batteriet er tømt på rekordtid.

Pin It on Pinterest