Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. November '20 14:24 by Jørli Petersen

Ford og fisk

Det bliver efter alt at dømme den sidste udgave af Ford Connect, der får en overhaling. Den næste Connect bliver en Ford udgave af VW Caddy.

Nu kan Ford Transit Connect køre på gammel fisk, lyder det let omskrevet fra Ford, der fortsætter med en beskrivelse af mulig kørsel på animalsk fedt, men vi korter det hele ned til biodiesel.

Navnet er HVN diesel, en mulig løsning i dagens Danmark, hvis man er parat til at betale dobbelt op for en liter diesel.

Fordelene ved biodiesel er mindre partikler og mindre CO2 belastning. Der er ikke svovl i biodiesel, så olien brænder renere, og så giver denne type forbedret koldstart. Biodiesel kræver ikke samme mængde tilsætning (typisk petroleum) som traditionel diesel , for at hæve det man kalder det tidspunkt, hvor diesel bliver uklar og udskiller paraffin, som normalt begynder lige ved minus syv grader, det man teknisk kalder for CFPP. (Cold Filter Plugging Point).

Den mindre typer varebil bliver mere og mere populært. Nye systemer til kørsel med lange genstande har været afgørende for øget popularitet.

Det er Fords 1,5 liters diesel, der nu er opdateret til at køre på biodiesel, men den opdaterede Connect, som med stor sandsynlighed er den sidste ægte Ford varebil i klassen, har også fået øget totalvægt, og det giver positivt resultat på nyttelasten, som har fået knap 100 kg ekstra, så den samlede lasteevne ligger lige omkring 1000 kg.

Den nye Connect kaldes populært 2501+ modellen, og vælger man den, kan man også vælge mellem to udgaver af den opgraderede 1,5 diesel. Der er valg mellem 100 og 120 HK, ligesom det er muligt at få tilføjet Fords 8-trins automatgear.

Næste gang der er større nyt omkring Fords mellemklasse varebil, bliver det en meget stor omvæltning. Den næste Connect bliver en VW Caddy med Ford skilt for og bag.

Ny Connect fås med 8-trins automatgear og øget nyttelast. Totalvægten på Connect er øget til mere end 2500 kg.

Pin It on Pinterest