Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. May '16 13:42 by Jørli Petersen

Fords største

Ford Edge er den største Ford i Europa. 27 cm. længere end Kuga og bygget på samme platform som Mondeo, S-Max og Galaxy.

Ford Edge er den største Ford i Europa. 27 cm. længere end Kuga og bygget på samme platform som Mondeo, S-Max og Galaxy.

Ford Edge er bygget på samme platform som Mondeo, S-Max og Galaxy, men den vil blive opfattet som en overbygning til Ford Kuga.

Edge opfylder mange af de krav der stilles til en ægte og stor SUV. Med en længde på 480 cm, er Edge 27 cm. længere end Kuga, den er en sjat længere end S-Max og to sjatter kortere end Galaxy, men Edge er først og fremmest en SUV, der er bygget til det amerikanske marked og efterfølgende tilpasset europæiske købere.

Det betyder mængder af luksus og rundhåndede pladsforhold, der er også lagt vægt på sikkerhed på alle niveauer, men der er også lagt vægt på den daglige komfort, som blandt andet drejer sig om noget så amerikansk som et aktivt system til bekæmpelse af støj i kabinen, og mens det lyder som noget fjolleri, når der ligger en amerikansk V-maskine i næsen, er det lidt anderledes, når den europæiske version udelukkende dukker op med dieselmotorer.

Det er samme 2-liters PSA diesel der kommer i to versioner. Med 180 HK og 400 Nm i basisudgave mens den i topudgave har 210 HK, hvor de sidste 30 HK fortrinsvis er hentet med en ekstra turbolader, det betyder også 50 ekstra Nm så udbudet er flotte 450 Nm, og så kan vi oplyse, at Ford Edge får begrænset dansk forhandlernet. Edge kan kun købes i en de fem såkaldte FordStore, som ligger i København, Århus, Ålborg, Odense og Esbjerg.

Prisen for Ford Edge starter ved 662.000 kr for en 180 hestes med 6-trins manuelt gear og bilerne står klar til salg i begyndelsen af juni måned. Prisen på Ford Edge på kulørte nummerplader er endnu ukendt.

Pin It on Pinterest