Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. September 19:01 by Jørli Petersen

Forfrisket 5’er

BMW giver et meget, meget lille face-lift til 5-Serien, der er en særdeles vigtig model for den tyske fabrik. Den største nyhed efter face-lift er yderligere modeller med plug-in hybrid.

BMW taler slet ikke om pris på opdateret 5-serie. Man taler udelukkende om beskatning, så man går åbenlyst efter firmabilen, mens den private køber er sat i skammekrogen.

BMW bruger ikke ordet leasing, men det er åbenbart, at langt de fleste biler af mærket BMW er sendt på gaden med en eller anden form for leasingordning, her kan det med beskatning bliver aktuelt, men en god luns af BMW i Danmark bliver også leaset på det man kalder korttids leasing, ikke ualmindeligt ned til seks måneder, og hvis det er den type leasing der er tale om, er det altid biler fra den øvre del af modelprogrammet, altid med topudstyr, og spillereglerne med korttids leasing er noget anderledes, end de er hvis bilen skal rulle tre år på en dansk ordning.

BMW hygger sig også med det nye sort for absolutte topmodeller, det såkaldte laserlys.

Derfor er det ekstra interessant, at BMW nu udvider rækken af Plug-In hybrid. Den BMW 5-Serie der blev vist første gang i 2016, har længe stået til en opfriskning, og det sker så nu, hvor BMW ikke har gjort meget ud af bilens ydre. Det handler mest om lygter, mørke baglygter med såkaldt 3D effekt og en mere tydelig diffuser, som er det rene guf for en ægte plug-in, der skal køre rigtigt mange kilometer som bybil på ren el.

Til sagen. Opdateret 5-Serie kører videre med de kendte modeller, nye i programmet er 545e og 545 e Xdrive, som lægges oven i 530e og 530e Xdrive.

For at undgå enhver form for misforståelse, er en BMW 530 ikke en 3-liters række-6, som er en ægte BMW specialitet. Køber man 530 må man nøjes med en 2-liters og fire cylindre, mens 545 er blevet den tidligere omtalte 3-liters, som tilsat Plug-In bliver en sammensat enhed, hvor benzinmotoren lægger 286 HK, elmotoren lægger 109, og samlet når man 394 HK oplyser BMW, mens moment måles i nydelige 600 Nm.

Man skal helt op i en model 545, før der er 6-cylindret motor i 5-Serien. Desværre indholder det nye modelprogram ikke en diesel Plug-In.

Batteriet i BMW Plug-In er 12 kWh, bilerne får den teoretiske rækkevidde på 57 km, måske længere hvis man kører bykørsel og med garanti noget kortere, hvis man kører motorvej, hvor en begrænser træder ind ved 140 km/t. Forsøger man det, er batteriet tømt lige så hurtigt som du kan stave til Bayern.

Kan man nøjes med en 4-benet i en 5-Serie, får man maksimalt 292 HK fra benzin og el-motor, rækkevidden er igen 57 km, og så er det værd at lægge mærke til, at en BMW 5-Serie med Plug-In må køre med en trailer op til 2000 kg.

Hvis man ikke ønsker at investere i Plug-In, kan man få mild hybrid i 5-Serien. Her fungerer BMW 5-Serie nøjagtigt som en Toyota Yaris Hybrid, hos BMW får man ekstra 11 HK, og hvis vi tænker leasing i Danmark, er det nok denne 5’er, der bliver mest almindelig. Især fordi Plug-In er en anderledes størrelse i de lande, hvor en dansk korttids leaset BMW skal aftjene resten af sin værnepligt.

Mere markant diffuser, men hvad skal den bruges til, hvis bilen er en PHEV og skal køre elektrisk bykørsel. Vi bemærker også en begrænset rækkevidde omkring 57 officielle kilometer. Ikke specielt meget for en PHEV.

Pin It on Pinterest