Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. January '19 20:20 by Jørli Petersen

Forklædt som coupe

Lækker coupe eller klassisk dansk firmabil. Ny Peugeot 508 er først og fremmest firmabil, men den ligner den frække coupe.

Peugeot 508 er en bil i det vi kalder firma-klassen, og den er meget mere traditionel, end man umiddelbart skulle tro, for det første indtryk af ny 508 peger ikke i retning af klassisk dansk jobklasse.

Peugeot 508 er mest inspireret af en lækker coupe. Faktisk er den mest af alt inspireret af en forgænger, der ligger 50 år tilbage i bilhistorien, og derfor er det første man tænker; – kan der i det hele taget sidde mennesker af gennemsnitshøjde på bagsædet, for bilen er designet til at være bil i firmaklassen, den skal kunne fungere som almindelige dansk familiebil, og svaret på det umiddelbare spørgsmål er et ja, men der bliver ikke ruttet med siddehøjden på bagsædet.

Lange flydende linjer med tydelig inspiration fra den klassiske coupe. Herunder en klassisk Peugeot, som nu er 50 år gammel

Peugeot har måtte bruge lidt kunstgreb for at finde siddehøjden. Bagsæderne er formet, så de akkurat giver et par ekstra centimeter, fordi man sidder lidt lavere end man skulle tro, det føles også, som om man har lavet et par små ”buler” over de to naturlige siddepladser, igen for at finde lige det sidste, og på den måde siger vi samtidig, at der også findes langbenede teenagere, som ikke kan sidde normalt oprejst bag i ny 508, og er man tre på bagsædet, skal den mindste sidde i midten.

Intet kompromis

Forrest i bilen har man det straks bedre. Man kan ikke undgå at bemærke de lækre sæder, som ser bedre ud end de rent faktisk er, og dermed har vi ikke sagt de er dårlige, men forventningerne er tårnhøje ved første blik, så det mest inspirerende ved den indvendige del af ny 508, er det vi i dag kender som ny Peugeot indretning, det lille rat hvor man ser hen over ratkransen til de vigtigste instrumenter, der kan udskiftes og indstilles efter dagens humør eller dagens kulør på sokkerne.

508 hører til i den større bilklasse med en akselafstand på 280 cm. Desværre er 508 også en bil med rigelig høj kørevægt fra 1700 kg.

Vi genkender også de tangentlignende kontakter tværs over midterkonsollen, der også trækker voldsomt op i det samlede regnestykke, og hermed lukker vi bagerst i ny 508, fordi bagagerummet også imponerer på sin egen måde, for selv om løftehøjden og læssekomforten ikke er enestående, har bilens bagagerum et meget stort gulvareal, som er med til at give de 487 liters plads til bagage, som man ikke troede, når man udefra ser på de lækre, flydende linjer.

Stort bagagerum med stort gulvareal, men læssehøjde og læssekomfort kunne være bedre.

Peugeot har givet bilen den længde bilen skal have. Der er ikke kappet en hæl eller klippet en tå, bilens akselafstand er 280 cm., linjerne er flydende og lækre, og der er et væld af lækre detaljer, som samlet set gør ny 508 til en af de mest veldesignede biler i den danske jobklasse.

Kendte komponenter

Teknisk er vi mere på kendt grund. På den store platform med en pænt lang akselafstand, finder vi de velkendte Peugeot dyder. Det vil i første omgang sige en meget velafstemt undervogn, der opfylder to vanskelige krav til både køreegenskaber og komfort på samme tid. Vi kan også begejstres over den lydsvage kabine, så samlet har vi indtil videre kun sat en længere række plusser ud for ny 508, og det bliver ikke til noget egentligt minus, med mindre man har en familie med højde noget over dansk gennemsnit.

Sæderne i 508 GT ser lækre ud, men de lover også mere end de opfylder.

Motoren i testbilen er også kendte varer. 2-liters diesel som vi genkender fra en længere række biler fra den franske PSA koncern, her har vi fat i den variant med 177 HK, og samlet kalder Peugeot denne model for GT, hvilket kan være lidt besynderligt for, -kan man nøjes med at have dieselmotorer i det man kalder GT-modeller, men det synes Peugeot åbenbart går an, og det gør det da også i dette tilfælde, hvor den knap 1700 kg tunge bil ikke føles som 1700 kg, når man sidder bag rattet.

Designet er meget gennemført. 508 er en bil med mange lækre detaljer.

Lækker og direkte styring, godt understreget af det lille rat, der altid giver en speciel fornemmelse til personen bag rattet, den 8-trins automatkasse er også velafstemt til bil og motor, så vi har fået et rigtigt godt øje til ny Peugeot 508, som har potentiale til at blive næste års mest solgte bil i jobklassen, og hvorfor ikke.

De der ikke kan finde sig til rette med de pladsvilkår man finder 508 med lækkert coupe-design, kan så vente på den model stationcar eller SW, som ventes til Danmark i løbet af marts måned i år.

Selv familiens yngste er synes rigtig godt om ny Peugeot 508.

Peugeot 508 GT BlueHDi

Pris: fra 399.990 kr

Pris for testbil: 544.990 kr

Motor: 2,0-liter 4-cyl

8 trins aut

177 HK v. 3750 o/m

400 Nm v. 2000 o/m

0-100 km/t: 8,3 sek

Tophastighed: 235 km/t

Forbrug WLTP: 17,0-17,5 km/l

Kørevægt: 1683 kg

Totalvægt: 2127 kg

Trailer: 750/1800 kg

CO-2: 150 g/km

Pin It on Pinterest