Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

23. November '18 19:14 by Jørli Petersen

Fortolkning af en SUV

Den kan godt, men kun et mindretal af de 772.000 udgaver af Evoque Range Rover har solgt, har været i denne situation, og det bliver nok ikke anderledes med den nye model.

Range Rover er klar med en ny Evoque. Efter otte års tro tjeneste er det tid til noget nyt, og hos Land Rover mener man, at den nye Evoque, er en helt ny fortolkning af begrebet luksus SUV, selv om designet fra ældre til kommende nyt kun er ændret meget lidt.

Alt det nyeste i kraft og teknologi er lagt i den nye Evoque for at sikre, at du kommer frem til din destination uanset vind, vejr og øvrige forhold.

Nyfortolket SUV. Så kort beskriver Land Rover den nye Range Rover Evoque.

Her på redaktionen kan vi så tilføje, at det kun er de færreste af de i alt 772.000 producerede Evoque, der har været andre steder end på en veltrimmet grusvej og massevis af asfalt, men Land Rover er jo kendetegnet for gode egenskaber i terræn, og således skal det fortsætte, og det samme gælder den hældende taglinje, der falder mod bilens bagende, mens linjen under bilesn sideruder stiger nogenlunde tilsvarende, så et eller andet sted er det heldigt, at den nye Evoque ikke er længere end den er. Hvis det var tilfældet, ville taget mødes med bilens karrosseriside, men ny Evoque kendes også på de meget smalle forlygter, og hvis man stiller skarpt på hjulene, er 21 tomme hjul standard på ny Evoque.

Hældende taglinje og stigende karrosserilinje. Heldigt Range Evoque ikke er længere end den er.

I kabinen er der dobbelt touch screen, dybe lædersæder og mere plads end i første forsøg med Evoque.

Akselafstanden er øget ganske lidt, men alligevel skulle det give mere plads til spidse knæ på bagsædet, der er også mere plads til bagage, og foruden akselafstand, handler bilens indre pladsforhold også om udhæng over de store 21 tomme fælge med tilhørende dæk.

To gange hybrid

Det er ikke en overraskelse, at ny Evoque kommer som plug-in hybrid. Det er til gengæld en mindre overraskelse, at plug-in bilen først kommer et år efter lancering af den nye model, og den største overraskelse er vel nok, at de første udgaver af ny Evoque kommer i en såkaldt mild-hybrid version, som populært kan sammenlignes med den teknik man finde i en Suzuki mild-hybrid.

En forholdsvis enkel form for hybrid, der lagrer lidt energi fra typisk opbremsning af bilen, en opsparet energi der sendes tilbage når bilen igen sættes i bevægelse, og mild-hybrid kommer uanset om man vælger benzin eller den.

Et nye 180 graders kamera viser hvad der er lige foran bilen. Kameraet er monteret under og helt fremme på bilen.

Land Rover oplyser, at næste års plug-in hybrid kombineres med en 3-cylindret benzinmotor, og vi sætter vi et noget gustent spørgsmålstegn med kombinationen af en Range Rover Evoque og en 3-benet motorløsning. Det lyder som om vi på forhånd og uden nogen større betænkningstid, anbefaler den mindste dieselløsning med 150 HK og fire cylindre, således at den bedste Evoque allerede er med fra start, for en 3-benet Ranger Rover skal overraske i den helt store stil, hvis den skal kunne matche øvrige modeller med flere cylindre at spille på.

Ny Range Rover Evoque læsses af til præsentation i London.

Vi slutter med en ganske brugbar nyhed, hvis man skulle forvilde sig i vanskeligt terræn med den nye Evoque. Som noget nyt er bilen forsynet med et 180 graders kamera, der viser i detaljer hvad der sker lige foran og under bilen. Man er således ikke handicappet ved en stejl nedkørsel, hvor man ikke kan se hvad der skjuler sig for den markante kølerhjelm, men da Evoque kun sjældent kommer i terræn, og endnu mere sjældent i rigtigt svært terræn, kan det nye kamera bruges til at lure, om der skulle ligge en grim, høj kantsten lige for an bilen.

Ny Evoque kommer til Danmark i slutningen af marts eller ultimo april. Priserne er stadig ukendte, men Land Rover Danmark lover priser, og især beskatnings- og leasingpriser i løbet af januar måned 2019.

Land Rover kalder den nye Evoque for en by-SUV.

Masser af skærme og dybe lædersæder.

Pin It on Pinterest