Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. June 18:13 by Jørli Petersen

Forventningens tempel

Der er en ny dreng i luksusklassen. Lexus er tilbage efter næsten syv års fravær. Bemærk Toyota skiltet, der er rykket fra bygningens forside til en mindre betydende placering.

Lexus er endelig tilbage på det danske marked. Sådan da. Det første showroom for Lexus i Danmark er åbnet på Dynamovej i Søborg, og lad bare de kloge hoveder diskutere, om det nu også er i Søborg, der ligger et Lexus showroom, for de fleste vil stadig opleve, at det mere ligner Herlev, når man drejer ned ad Dynamovej fra Ring III.

Vi bruger med fuldt overlæg betegnelsen showroom, for selv om dørene officielt er slået op den 12. juni, kan man stadig ikke købe en bil. Man må nøjes med at sparke dæk, se nærmere på herlighederne, tjekke om læderkvaliteten på bagsædet er i orden, og i al almindelighed se nærmere om produktkvaliteten nu også er som det siges, for det er her der for alvor er noget at hente.

Lexus LS er stadig toppen af luksus fra Lexus, ligesom det var den første model Lexus i det hele taget.

Det er biler, der ikke laves bedre i serieproduktion, og på den måde lever adressen på Dynamovej op til overskriften, for de trods alt få kvadratmeter er på helt sin egen måde forvandlet til et ”forventningens tempel”, og hvis man kender lidt til Japan, er det et land med stakkevis af templer.

Således er der også tale om en mindre stak nyheder i det nye Lexus tempel. Lexus folket vil sikkert mene, at de har hele otte forskellige modeller på programmet, vi strammer det lidt mere ind og nøjes med seks, og når der er tale om fem nyheder plus en enkelt verdensnyhed, kan det siges med overbevisning, for Lexus har ikke været på det danske marked siden 2014, og siden Lexus slog op i banen, er alle modeller fornyet.

Lexus UX er den mindste i modelprogrammet, og en mulig dansk topsælger.

De seks modeller fra Lexus bærer følgende betegnelser: UX, NX og RX. Når der er et X i modelbetegnelsen, er der tale om en SUV model, som regel med træk på alle fire, men bilerne fås også med træk på en enkelt aksel.

De resterende tre modeller er ES og LS. Her står ”S” for sedan, -det er traditionelle biler i luksusklassen, biler med høj komfort og høj kvalitet, og Lexus LS var den første model fra det japanske luksusmærke, ligesom det var første Lexus på det danske marked, der blev solgt hos udvalgte Toyota forhandlere.

Sidste model er LC. Her er vi kørt videre til drømmenes tempel, det er den sporty Lexus, det er V8, når det er bedst, og bilen fås både med hårdt og blødt tag, og den topløse Lexus LC står med taget nede på Dynamovej, og hilser både sommer og de knap så skrappe coronaregler velkommen.

Der er både hybrid og rene el-biler i det nye Lexus program.

Priserne på hele modelprogrammet er endnu ikke fastlagt. Det sker først i løbet af sommeren, og Lexus er yderst diplomatisk, når man udtaler, at man endnu ikke har en dato for levering af biler til danske købere, og måske er en del af forventningerne, at Lexus barsler med rigtigt interessante leasingpriser, så naboerne til det nye Lexus tempel kan godt begynde at se sig lidt nervøst over skulderen, for der er kommet en ny dreng i klassen, og naboerne på Dynamovej er mærker som Jaguar, Audi, Land Rover og Mercedes.

Lexus LC er åben bil i den absolutte luksusklasse. Lexus LC har næppe hørbar V8’er.

Pin It on Pinterest