Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. April '16 10:25 by Jørli Petersen

Fra bund til top

Først var Hyundai en billig type SUV, så skiftede den navn til iX35, men nu er Tuscon tilbage i ny og forbedret stil.

Først var Hyundai en billig type SUV, så skiftede den navn til iX35, men nu er Tuscon tilbage i ny og forbedret stil.

Prisen for ny Hyundai Tuscon starter ved 325.000 kr, mens testbilen koster mere end dobbelt op. I pæne runde tal hedder det 700.000 kr, mens grundudgaven af den 185 hestes Tuscon diesel, der kun fås med automatgear, koster 645.000 kr.

Den billigste Tuscon til 325.000 kr har 1,6 liters GDi benzin, 132 HK med træk på forhjulene, og 132 HK til en Tuscon lyder ikke særligt spændende, det er kun prisen der lokker, så Tuscon bør være diesel, -en bil af denne karakter er mest interessant med olie i tanken, men den næsten voldsomme udvikling af Tuscon på få år, kan også bruges som en ganske præcis beskrivelse af Hyundais udvikling siden de dukkede op på det danske marked i begyndelsen af 1990’erne.

Første bil af denne type SUV fra Hyundai var Santa Fe. Billig, ganske attraktiv til mange formål, men Santa Fe fik vokseværk, og for at holde fast i bilkøbere i den lavere prisklasse, introducerede man så den mindre Tuscon, som var en driftsikker bil til alt det praktiske, men så kom Hyundai på slingrekurs, Tuscon skiftede navn til iX35, som ikke var nogen bragende succes, og det har Hyundai åbenart taget til efterretning, for nu er man tilbage med ny Tuscon, som er en gennemgribende ny bil fra nederst til øverst.

Mindst en klasse op ….

Det er ikke noget overraskelse, at en ny bil er større end sin forgænger, – det er næsten en naturlov, men de let forbedrede pladsforhold i kabinen overdøves til fulde af den oplevelse man får af ny Tuscon, som er meget anderledes, meget bedre og meget mere overdådig.

Bedre, materialer, bedre indetning, bedre afstemning, alt i alt en oplevelse af bedre kvalitet.

Bedre, materialer, bedre indetning, bedre afstemning, alt i alt en oplevelse af bedre kvalitet.

Lækkert indrettet, gode materialer, gode afstemninger i farver, gode sæder og en fornemmelse af luksus og velvære på en måde, som aldrig før i en Tuscon eller iX35. Nu skiller Hyundai sig ud fra mængden, den er kravlet fra den billige ende af klassen til en af de mest attraktive biler, og kan man klare sig med 132 HK, er ny Tuscon også en åbenlys konkurrent til biler som Nissan Qashqai, Renault Kadjar med flere, også selv om man skal lidt dybere i lommerne, før man har fat i den billigste Tuscon.

Høj daglig komfort

Testbilen er topmodellen i det nye Tuscon program. Det betyder 2-liters diesel med 185 HK, som kun fås med 6-trins automatgear. Motoren er både ganske støjsvag og arbejdsvillig, automatgearet fungerer rigtig godt med fin afstemning, desværre havde Tuscon ikke trækkrog, så vi kunne ikke smide de maksimale godt 1900 kg efter bilen, for at konstatere, om Hyundai præsterer det fuldkomne til alle formål, men bilen er godt sat op, der er lagt høj vægt på daglig komfort og mulighed for lange rejser uden alt for voldsom træthed, men det er og bliver indtrykket af lækker og velkørende SUV, der er det helt afgørende i mødet med Tuscon.

Gratis systemer

I tidens ånd har Hyundai også følt en næsten ubærlig trang til at vælte nye sikkerhedssystemer over stakkels, uskyldige Tuscon. Systemerne er nødbremse, som også skulle fungere ved højere hastigheder, det er diverse advarsler, blandt andet ved vognbaneskift, også kaldet lane-departure system, som desværre har en næsten aggressiv forkærlighed for at gribe ind i kørslen.

Det er rækken af kontakter til venstre for rattet der giver ro i den daglige kørsel. Det er her man kan afbryde irriterende systemer, især det udresserede lane-departure system.

Det er rækken af kontakter til venstre for rattet der giver ro i den daglige kørsel. Det er her man kan afbryde irriterende systemer, især det udresserede lane-departure system.

Der er også advarsel til de blinde vinkler, men det bedste ved det meste er, at de værste – og mest irriterende systemer kan afbrydes. Især den medstyrende funktion i lane-departure er et misfoster, et rent begynder system, som Hyundai hurtigst muligt bør ændre, eller i det mindste gøre helt gratis.

Desværre kan man ikke fravælge de dårligt fungerende systemer og spare penge, så enten må man håbe på en opdatering af det program der styrer systemerne, eller også må man tage en snak med forhandleren, så han kan fjerne eller skrue ned for udvalgte systemer, før bilen leveres.

Men selv om vi irriteres over dårligt udførte sikkerhedssystemer, kan det ikke skjule begejstringen over ny Tuscon, som styrer sit 4WD system helt umærkeligt. Det meste af tiden kører Tuscon med træk på forhjulene, men der er ingen tvivl, den gode retningsstabilitet vi oplever i ny Tuscon, skyldes et velfungerende 4-hjulstræk.

Hyundai Tuscon 2,0CRDi 4WD

Ny Tuscon er også en ganske rummelig bil med plads til fem, rigtig god plads til fire, og en god portion bagage.

Ny Tuscon er også en ganske rummelig bil med plads til fem, rigtig god plads til fire, og en god portion bagage.

Pris: fra 324.995 kr

Pris for testbil: 697.980 kr

Motor: 2,0-liter 4-cyl

6-trins aut

185 HK v. 4000 o/m

400 Nm v. 1750-2750 o/m

0-100 km/t:9,9 sek

Tophastighed: 201 km/t

ECE-snit: 15,4 km/l

Kørevægt: 1779 kg

Totalvægt: 2250 kg

Trailer:750/1900 kg

CO-2: 170/km

Pin It on Pinterest