Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. April '18 11:58 by Jørli Petersen

Fra F over E til SVO

Nyeste nyhed fra indiske Jaguar er alt andet end eldrevet. E-Pace er skubbet i baggrunden, her kommer model SVO med 5-liters turbomaskine og 550 brutale heste.

Den overskrift kræver vist en lidt længere forklaring, men det handler om de to seneste nyheder fra indiske Jaguar. Først kom Jaguar med deres 100 procent el-bil bygget på F-Pace, navnet på nyheden er E-Pace som du kan læse mere om andet stedet her på siden, den første 100 procent el-drevne Jaguar var Jaguars store nummer på biludstillingen i Geneve, og vakte berettiget opsigt, men Jaguar har også andre og meget trofaste købere, de kikker måske lidt skævt til en el-drevet SUV, kan de nu også bruges til noget tænker de måske, og hvis de er så meget i tvivl, at de ønsker et mere traditionelt valgt af ny bil, kan alternativet være den kommende F-Pace med tilnavnet SVO.

Den klassiske Jaguar nørd vil udbryde et velkommen. Her er drømmebilen til den ægte Jaguar fan, hvis udspring for mærket stammer fra afdelingen for motorsport, og den seneste nyhed fra Jaguar er F-Pace med 5-liters V8 motor, der lægger respektable 550 HK og 680 Nm.

Det andet og meget nye yderpunkt fra Jaguar er den 100 procent eldrevne version af F-Pace, der sælges under navnet E-Pace.

Man kan godt kikke lidt skævt til de 680 Nm, for er det ikke et lidt lavt moment til en 5-liters V8 turbomaskine, hvor man groft sagt kan skrue op og ned for både effekt og moment.

De lidt skeptiske kan have ret, men vi betragter det også som en form for sikkerhedsforanstaltning, en tanke op et langt og problemfrit liv til en bil med stor egenvægt og mange kræfter, for Jaguar har tidligere erfaring med store motorer, her tænker vi på de tidligere W12 motorer med først 5,3 og senere 6-liters cylindervolumen, lige som andre med W12 og V10 motorer har haft, – skal vi kalde det lidt problemer, med holdbarhed i drivlinien, når man skruer op for det høje moment.

Motoren i F-Pace er hentet fra Land Rover, det andet indiske bilmærke i samme koncern, Jaguars motorfolk har pillet lidt ved maskinen, og resultatet er 283 km/t på toppen og 4,3 sekund til de første 100 km/t.

For at få det hele til at hænge sammen, har Jaguar også strammet op i bilens chassis, der er lavet en indbygget styrtbøjle, der skulle give mærkbar forbederet vridningsstivhed, der er store ændringer i både undervogn, styretøj og ikke mindst bremser, ligesom luftstrømmen ind og ud af motorrummet sikres med de større luftkanaler, som både er til nytte samtidig med de har en vist portion signalværdi.

Hvis man går ind på Jaguars egen hjemmeside, kan man trykke på en knap, og få minutter senere har man en sælger i røret.

Kabinen i F-Pace SVO har andre og skålformede sæder, men læg også mærke til de mange gæller og luftkanaler der er på den voldsomme Jaguar. De er ikke kun til pynt, den opdaterede Land Rover motor kræver masser af køling, når den skal arbejde.

Karrosseriet i F-Pace SVO har fået ekstra afstivning i form af en indbygget styrtbøjle.

Pin It on Pinterest