Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

3. February 21:46 by Jørli Petersen

Fra F1 til Megane

Den første Renault som plug-in hybrid. Rækkevidde op til 65 km hvis man holder sig til ren bykørsel.

Renault giver Megane en grundig fornyelse, hvor nyheden især kan genkendes på de nydesignede lygter, og i mere sjældne tilfælde på en ekstra brændstofklap i siden af bilen, hvor den ekstra klap skal bruges til et ladestik.

Den placering er ualmindelig for Renault, der har en forkærlighed for ladestik gemt bag bilens logo på fronten, men den næste Megane med dobbelt brændstofklap er heller ikke almindelig. Den er mærkets første plug-in hybrid, og det bliver interessant at se, hvad Renault har fået ud af deres erfaringer i motorsport, hvor Renault både er aktiv i formel-E og motorsportens fineste klasse F1, hvor Renaults største bedrift de senere år, har været en fyreseddel til danske Kevin Magnussen.

Som altid har plug-in udgaven automatgear.

Hvor meget og hvor lidt Renault har fået ud af deres F1 erfaring, hvor nutidens racere benytter hybridsystemer til at hente de sidste tiendedele på en omgang, vil blive afsløret med den næste udgave af Megane.

Hybridsystemet i Megane er bygget op omkring den 1,6 liters benzinmotor, der bruges af en række forskellige biler i den omfattende Renault koncern. Det elektriske system er udstyret med et 9,8 kWh batteri med en spænding på 400V, og den pakke skulle gøre det muligt for en Megane at kunne køre op til 50 km i blandet kørsel og op til 65 km ved ren bykørsel på en helt almindelig opladning fra det hjemlige ladestik i carporten.

Nydesignede forlygter er fælles for det komplette nye Megane program, der går fra plug-in til en ny model R.S.

Med en sådan rækkevidde på el, kan de fleste Megane brugere bliver meget sjældne gæster på tankstationen, og den elektriske del er afstemt på en sådan måde, at bilen også kan køre på ren el under alle lovlige forhold på det danske vejnet. Megane kan køre som ren el-bil med en hastighed op til 135 km/t.

Megane bliver Renaults første plug-in hybrid.

Megane Plug-In kommer til at nyde godt af de lave danske afgifter til biler af denne type, men de endelige data for bilens forbrug er ikke godkendt, men alt peger på en CO2 udledning på 40 gram, men som altid med plug-in biler, er tallet meget teoretisk, for udledning og benzinforbrug hænger i højere grad sammen med bilens kørselsmønster. Der går historier om eksisterende plug-in hybridbiler, som ikke har tanket benzin i månedsvis.

Megane bliver fornyet fra den mindste til den største model, men det er Megane som Plug-In Hybrid, der er den egentlige nyhed.

Pin It on Pinterest