Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. November '16 11:47 by Jørli Petersen

Fra Ford F til Wildtrack

Ford Ranger er en fremragende trækker i den tunge klasse, også med automatgear.

Ford Ranger er en fremragende trækker i den tunge klasse, også med automatgear.

Ford har ualmindelig let adgang til alt lækkert pick-up hejs, man behøver kun sige Ford F med et næsten vilkårligt tal efter det betydningsfulde F, og nu er en rigelig portion af Fords fantastiske viden om pick-up endelig kommer til Europa.

Ford Ranger er ikke længere en såkaldt billig pick-up. Med den nye Ranger, har Ford lagt sig i overhalingsbanen, og indtil vi ser hvad Mercedes X-klasse kan gøre ved en Nissan Navara næste år, er det Ford Ranger der har den, – ikke gule, – men guldfarvede eller let smudsig orange førertrøje.

Ny Ford Ranger er klassisk på alle vigtige områder. Langsliggende motor, baghjulstræk, meget kraftig ramme og selvfølgelig bladfjedre, og her kommer første overraskelse. Ranger behøver ikke et par hundrede kilo på ladet, før bilen kører anstændigt. Der er noget man næsten kan kalde komfort fra start, og køremæssigt går det også helt pænt selv med en snæver undvigemanøvre, men det skyldes også de mange sikkerhedssystemer, der er hængt på denne Ranger i Wildtrack version med alt til faget hørende at lækkerier. Både de synlige og dem der hænger sammen med teknik.

Den 3,2 liters motor med 200 HK er hentet fra tidligere tiders Transit.

Den 3,2 liters motor med 200 HK er hentet fra tidligere tiders Transit.

Transit-maskine

En af de første overraskelser man får når man drejer tændingsnøglen, – man fortsat finde nøglehullet og dreje, men når man gør det, tror man, at 3,2 motoren med 200 seje heste byder på seks cylindre.

Det gør den ikke. Motoren er en udvikling af den 3,2 motor, som tidligere har ligger i Ford Transit, (desværre er den model forsvundet) men herligt, at Ford stadig kan finde anvendelse for denne motor i Europa, og lydteknikerne har været på overarbejde, for lyden af V6’er frembringes i udstødningen. Automatgearet med 6-trin med nogenlunde ligelige spring i udvekslingen fungerer også uden antydning af svagheder, så vi måtte selvfølgelig udfordre Rangers topmodel med den helt rigtige test for en bil af denne type, en tung trailer på krogen.

Ford Ranger kan også køre terræn, og som et lille plus, at ny Ranger en lidt større frihøjde end normalt for off-road biler.

Ford Ranger kan også køre terræn, og som et lille plus, har ny Ranger en lidt større frihøjde end normalt for off-road biler.

Knap 3500 kg på krogen, da vi havde mest vægt på traileren, og eneste mærkbare forskel på Ranger er en lidt længere reaktionstid ved start, et let ændret skiftemønster fra automatgearet, men Fords pick-up henter absolut topkarakter som trækker. Vi er faktisk så højt på karakterskalaen, at vi kan sammenligne med biler som Landcruiser og Patrol.

Dobbelt panik

Testbilen var udstyret med alt til krævende kørsel i terræn. Også her gør Ranger det rigtig flot, men hvis man kører terræn, skal man huske at sætte kryds på listen over ekstraudstyr, for spær og låse er ikke standard. Heller ikke på topmodellen.

Motor, gearkasse, evner som trækker, tilstrækkelig lastevne på ladet, foreløbig har vi ikke fundet svage punkter på Ranger, og kabinen er også et hak over det man normalt bliver tilbudt i pick-up klassen. Rigtigt gode sæder, gode sidespejle og så er der ros til Ford, for at gøre det muligt at få de sikkerhedssystemer, som er mulige i store personbiler, ligesom indstigning gøres lettere, i dette tilfælde skyldes det trinbræt og ikke et enkelt fart- eller panikgreb i hver side, men hele to, alt efter hvor meget man vil klamre sig til bilens ramme.

Bøjlen over det åbne lad, er også en lysbom. Der er indbygget LED-lys hvis der skal arbejdes i vintermørket.

Bøjlen over det åbne lad, er også en lysbom. Der er indbygget LED-lys hvis der skal arbejdes i vintermørket.

Indtil videre er der lutter rosende ord til Ford Ranger, og det er faktisk rigtigt mange, hvis vi lægger dem i bunke, men noget minus er der selvfølgelig også, og hos Ford Ranger hænger det sammen med bilens design og maskinkraft.

Ranger har aerodynamik, der kan forveksles med det berømte pengeskab fra Franz Jäger. Det koster når man kører motorvej, og så snart hastigheden runder de 100 km/t med Ranger, går det rigtig stærkt med at få flyttet brændstof gennem tanken. 3,2 motoren er ikke født sparsom, d

Motorrummet ligner noget der har været samtlige puniske krige, men man kan da se, at motoren er 4-cylindret og er langliggende.

Motorrummet ligner noget der har været igennem samtlige puniske krige, men man kan da se, at motoren er 4-cylindret og er langliggende.

et er ikke en motor man kan optimere til mange kilometer på literen, men så længe man kører almindelig landevejskørsel, går det nogenlunde anstændigt. Det gør det også, selv om man har tungt læs på krogen, og det tæller til den positive side, men så snart man sparker lidt til de mange kræfter, og den massive front skal flyttes gennem morgentågerne, koster det på oliekontoen, og et noget ukontrolleret forbrug er Rangers eneste store problem, mens den bedste kvalitet hos Ranger i denne udgave, må være, at bilen er rigtig god som trækker i kombination med automatgear, og dem er der langt imellem.

 

Ford Ranger 3,2 aut Wildtrack

Lækker, støjsvag kabine med gode sæder og bunkevis af udstyr. Indstigning gøre lettere med to fartgreb og trinbræt.

Lækker, støjsvag kabine med gode sæder og bunkevis af udstyr. Indstigning gøres lettere med to fartgreb og trinbræt.

Pris: fra 215.146 kr excl. moms

Pris for testbil: 401.047 kr i.m.

Motor: 3,2-liter 4-cyl

6-trins aut

200 HK v. 3000 o/m

470 Nm v. 1500-2750 o/m

0-100 km/t: 10,6 sek

Tophastighed: 175 km/t

ECE-snit: 11,4 km/l

Kørevægt: 2167 kg

Totalvægt: 3200 kg

Trailer: 750/3500 kg

CO2: 234 g/km

Pin It on Pinterest