Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

3. November '19 14:08 by Jørli Petersen

Fra hybrid x-perterne

Topmodellen i det nye Corolla program lokker med 2-liters motor og 180 samlede heste fra benzin og el.

Det bliver næsten umuligt at forsvare en sammenligning med denne nyeste Toyota Corolla, og den Corolla K20, som for fælt mange år siden, var med til at gøre Corolla til dansk folkeeje.

Så langt når vi nok ikke med den nye generation Corolla, selv om Toyota gør en hæderlig indsats for at fremme salget af det man er rigtigt gode til, – hybridbiler under en eller anden form.

Efter nok en gang nærgående test af Toyota og hybrid, er der ingen tvivl om, at Toyota er mere end et hestehoved foran sine konkurrenter, og det er vel i grunden ikke så besynderligt, for Toyota har længst erfaring med hybrid, og erfaring giver også i dette tilfælde et bredt og solidt grundlag, når man skal lave nok en ny model.

Testbilen er det vi kalder en klassisk Corolla, en hatch-back, i dette tilfælde en 5-dørs, og det skal blive interessant at følge salget af Corolla de kommende år, for hvad vælger de danske Toyota fans. Står den på stationcar eller på klassisk hatch-back? Samtidig er det værd at bemærke, at testbilen ikke er en basis Corolla. Længst nede på prislisten finder man en Corolla med 1,2 liters benzinmotor og 116 HK, og Toyota skal næsten have tildelt en medalje for at vælge fire cylindre frem for den væltende 3-cylindrede motor, som er blevet alt for almindelig.

Opskriften på et bagagerum i en 5-dørs hatch-back er som den altid har været. Her er pladsen endda lidt mindre.

Testbilen er Corolla programmets topmodel med 2-liters benzinmotor foran hybridsystemet, Toyota forventer, at hver femte solgte Corolla bliver 2-liters, hvor den lille basismodel kun kommer til at stå for fem procent af det samlede salg.

Neddroslet 2-liters

Det lyder flot med 2-liters benzinmotor til en bil i størrelse Corolla, men man kan ikke skyde Toyota i skoene, at man presser maskineriet. Samlet set lægger den 2-liters Corolla hybrid 180 HK, men det er kun de 112, der leveres fra den 2-liters benzinmotor. De 190 Nm stammer til gengæld fra benzindelen, men man skal også lægge mærke til de 202 Nm, som elmotoren lægger fra stående start, så det at sparke til en Corolla 2-liters er meget høj startvillighed ved det grønne lys, og det går lystigt videre, indtil benzinmotoren har fået styr på åndedrættet, og kan overtage det slidsomme arbejde, så de 7,9 sekund til 100 km/t er ikke noget problem for Corolla.

Batterierne til hybriddelen er gemt under vognbunden omkring bagakslen, og i tilgift har Toyota gemt den almindelige 12V batteri i bagagerummet. Godt for vægtbalancen, men så er det helt slut med en rigtigt reservehjul.

Hvis ikke det var for den trælse opførsel fra Toyotas foretrukne CVT automatgear, kunne det blive en form for vaneforbrydelse, at brænde en Corolla af for grønt lys mange gange hver dag, men der er ingen tvivl om det der skal stå øverst på facitlisten efter test, den 2-liters hybrid Corolla er indtil videre modelprogrammets bedste, og det tør vi påstå, selv om vi ikke har kørt den mindste med 116 HK, der er den eneste Corolla, der kan fås med almindelig 6-trins manuel gearkasse. (suk).

Der er en forskel

Målt på helt almindelige køregenskaber, har vi også et plus til den 5-dørs hatch-back frem for Corolla som stationcar, som har en akselafstand, der er seks centimeter længere end de 264, der kan måles under den 5-dørs. Vi oplever en lidt anden opsætning / afstemning af undervogn på de to modeller, og vi finder en lidt bedre og lidt mere direkte styring på model 5-dørs, der deler ulempe med model stationcar, for man skal lige tænke sig om, hvis man har tænkt sig at låne en trailer til det vilde indkøb.

Når der står hybrid bag på en Toyota Corolla, må den kun køre med 750 kg, vel at mærke hvis udlånstraileren er udstyret med bremser, og det er der ikke ret mange der er.

Pænt og nydeligt indrettet, gode sæder og helt i top når det gælder sikkerhed.

Hvis man låner trailer uden bremser, ryger den samlede vægt ned på 450 kg, og så skal man køre to gange, hvis man har valgt den helt store hjørnesofa.

Bevares, det er prisværdigt, at Toyota har oppet sig til at tillade trailer efter en hybrid, det er ikke så almindeligt endnu, men vi vil godt have gjort noget ved vægtene, for basis Corolla med 116 HK må køre med 1300 HK, og så må den mindste model, – som den eneste i modelprogrammet, køre med det der svarer til en klassisk dansk campingvogn.

Der er fyldt godt op i maskinrummet på den nye Corolla.

Vi skal selvfølgelig fremhæve en anden af Corollas store fordele, bilens forbrug af brændstof. Ved bykørsel har man optimal udnyttelse af hybridsystemet, som Toyota har puslet om og forfinet i mange år, før konkurrenterne kom ud af starthullerne. Det er åbenlyst, at Toyota hele tiden udvikler og forfiner, og det er nu blevet så omfattende, at det vi i dag må kalde en helt almindelig type hybrid, også er blevet ganske økonomisk på motorvej, hvis systemet vel at mærke sidder i en Toyota.

Når vi banker til den 2-liters, og ikke spekulerer på noget som helst, men bare skal til den anden ende af motorvejen, kan vi efterfølgende konstatere et forbrug på 18,3 km/l, og det må nødvendigvis afføde beundring. Rigtig flot klaret, og faktisk ender det med en større håndfuld plusser til topudgaven af tilbagevendte Corolla.

Toyota Corolla 2,0 VVT Hybrid

Pris: fra 220.990 kr

Helt, helt klassisk Corolla. Den tidligere folkemodel er tilbage.

Pris for testbil: 362.040 kr

Motor: 2,0-liter 4-cyl

CVT aut

180 HK v. 6000 o/m

190 Nm v. 4400 o/m

0-100 km/t: 7,9 sek

Tophastighed: 180 km/t

Forbrug: 20,4 km/l

Kørevægt: 1585 kg

Totalvægt: 1910 kg

Trailer: 450/750 kg

CO-2: 110 g/km

Pin It on Pinterest