Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. July 19:20 by Jørli Petersen

Fra jord til bord

Hyvia er det nye selskab, der står for alt med brint. Hyvia leverer alt nødvendige, mens Renault sørger for bilerne. Eneste mangel fra start, synes at være selve brinttankene. Måske Hyvia er på vej til England, for at lave aftaler om den nye type brinttanke, som vi tidligere har beskrevet til en brintdrevet superbil.

Eller fra vand til vand med et par mellemstationer, som blandt andet giver grøn energi til biler, som i første runde er varebiler.

Her på hjemmesiden har vi beskæftiget os med brintbiler ved selv den mindste lejlighed, og dette efterår bliver et kapløb mellem to franske giganter, men meget tyder på, at Renault har et lille forspring i forhold til PSA, men hvor meget og hvor begrænset dette forspring måtte være, kan kun dette efterår vise.

Renaults første brintbil skal bygges på den allerede eksisterende fabrik i det nordlige Frankrig.

Et af de helt afgørende udspil til den nære fremtid med varebiler på brint er det nye selskab Hyvia. Et fransk selskab der er stiftet af Plug Power og Renault med 50 procent til hvert, og selskabet Hyvia har store armbevægelser og markante ambitioner.

Vi skal have 30 procent af markedet for europæiske varebiler i 2030, lyder det fra franske Hyvia, som netop har oplyst deres forretningsplan, der kort kan beskrives som vand til vand, eller frit oversat til dansk, fra jord til bord.

Hyvias tankanlæg til brint minder til forveksling om de anlæg, der lukkes af Everfuel i Danmark.

Hyvia vil fra dette efterår stå for hele brintpakken.

Selve brændselscellen, der omdanner brint til fremdrift og vand, bliver produceret af Hyvia. Det samme gør den brint, der skal stoppes i tankene, og for at gøre pakken komplet, vil Hyvia også stå for distribution af brint til det europæiske marked.

En af de markante nyheder under præsentation af det nye Hyvia, var bekræftelse af den mistanke, vi har haft, siden vi kunne bringe nyheden om Renaults kommende modelprogram på brint.

-Jo, der kommer også personbiler på brint, blev det bekræftet under præsentationen af det nye Hyvia selskab. Denne melding må især bydes velkommen af de mange, der også kører med en eller anden form for påhæng.

Hyvia og dermed Renault er på vej med et komplet program af brintbiler, der også includerer personbiler, men de store varebiler kommer først.

Starten bliver dog som forventet, Renault starter fra toppen, og første varebil på brint bliver Renault Master, der kommer med flere tekniske løsninger, men første mål for Renault er at dække det behov, der er for grøn distributionskørsel i de store byer. Første mål er de biler, der kører med post, pakker og dagligvarer, på dansk vil det betyde slut med gamle slidte varebiler fra Postnord og camouflerede vrag fra Nemlig.com. Renault gør som Toyota og Lexus gjorde med deres hybridbiler, de starter med de største biler, hvor gevinsten er størst, men det er også betryggende at få oplyst, at Renault også sørger for brændstof til biler, så Danmark ikke overlades til et selskab som Everfuel, som uden videre lukker alle brinttankstationer i København, uden at sørge for midlertidige løsninger.

Hyvias tankstationer vil kunne bruges af alle brintbiler, da der allerede nu er en international standard for tankstudser, der ligner den gamle type gasstuds til forveksling, og når noget fungerer fuldt tilfredsstillende, er der ingen grund til at skabe flere systemer, som der findes til el-biler.

Vi ved ikke hvornår de første Renault brintbiler af typen Master kommer til Danmark, men vi holder øje. Det eneste der er sikkert er i starten af sommeren 2021, er at Renault sender brint-Master på gaden inden årets udgang.

En af de første brintbiler fra Renault, er denne Master med et varerum på 19 kbm. Vægtgrænsen kan være 3500 kg eller højere.

Pin It on Pinterest