Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. April 19:44 by Jørli Petersen

Fra RAV4 til BZ’er

Toyotas el-bil nummer tre, bliver præsenteret som mærkets første på biludstillingen i Shanghai, men den ombyggede RAV4 skal også sælges under et helt nyt navn.

Toyotas fuldt elektriske bil nummer tre, er en modificeret RAV4, en bil med en anden front, elmotor, batteri og en anderledes kabine.

Bilen forventes at være til salg i midten af 2022, den laves i samarbejde med Subaru, og på den måde rækker Toyota en hjælpende hånd til Subaru, som ikke har stukket næsen frem med elektriske biler, men den største overraskelse er bilens navn.

Toyotas rene el-biler skal sælges under nyt navn.

Navnet er bZ, det er en forkortelse af beyond zero, og den ombyggede RAV4 får modelbetegnelse 4X. En modelbetegnelse der nok minder lige lovlig meget om de modelnavne vi kender fra det sydlige Tyskland.

Toyotas nye mærke til el-biler.

Toyota får dog mulighed for at opfinde forbedringer, for efter planen skal det nye Toyota mærke bZ lancere hele 15 nye modeller inden udgangen af 2025, og om vi får modelnavne som Rantzausgade, Allotria og Hvide Hest må tiden vise, men det er alle navne, der er tæt knyttet til BZ.

Ombygget RAV4, men også en el-bil, der kommer til salg midt i 2022.

Den nye RAV4 i forklædning blev vist på biludstillingen i Shanghai. Der er ikke detaljerede oplysninger om bilens motor eller rækkevidde, men Toyota har oplyst, at den nye BZ’er har træk på alle fire som stamfaderen. I indledningen kaldte vi bZ 4X for Toyotas el-bil nummer tre. I Shanghai præsenteres den som Toyotas første, men inden vi når frem til foråret 2022, har Toyota allerede to fuldt elektriske biler på det danske marked. Den første kommer til salg allerede i maj 2021, mens bil nummer to, bliver en fuldt elektrisk udgave af Citroen Berlingo, der også sælges som Toyota Proace City i Danmark.

Ny kabine i bZ 4X, et et rat der kan være hentet i en Cessna, og det kan vel næppe være aflæggeplads, der er lavet foran instrumenterne, men hvad er det så. En spytbakke?

Pin It on Pinterest