Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. October 12:56 by Jørli Petersen

Fra Urus til S

Lamborghinis gigantiske SUV er fem år gammel, og så er det tid til justeringer og lidt eftersyn.

Lamborghini Urus dukkede op i 2017, og siden er den næsten voldsomt store SUV bygget i 20.000 eksemplarer. Med fem år på bagen er det tid til opgradering, og den nye model Urus har fået udvidet navnetrækket til Urus S, og selvfølgelig er der sket forandringer, – ellers ville det ikke være så spændende, at køre i den nyeste af de nye modeller fra det italienske mærke.

Nye farver, nye type udskæringer i kølerhjelmen, ændringer på bagpartiet, og Lamborghini bruger udtryk som raffineret og mere elegant om den nye Urus S, – betegnelser som ikke lige er de første, der falder os ind, når vi ser nærmere på både Urus og Urus S.

Velkommen i cockpittet.

Der er tilføjet nye køreprogrammer til den udvidede gang elektronik, de nye programmer justerer løbende bilens indstilling på flere punkter, herunder speederrespons og undervogn, mens motoren er den samme 4-liters V8’er, som dog har fået tunet sin udstødning, så bilen vil lyde endnu mere opsigtsvækkende.

Den forsigtige gennemgang af bilen har øget motorens effekt ganske lidt. Fra 650 til 666 HK er ikke alverden for en 8’er med biturbo, som også lægger 850 Nm, men den lille forøgelse af effekten har imidlertid fået 0-100 tiden sænket til 3,5 sekund, mens tophastigheden er uændret med 305 km/t, så ændringerne i bilen ydre, har ikke haft gavnlig indflydelse på bilens vindmodstand, som fortsat er betragtelig.

Små ændringer på bagpartiet, som hurtigt kan forsvinde i horisonten, når tophastigheden er 305 km/t.

Kæmpebilen har en akselafstand præcis over de tre meter, bilens længde er 511 cm, – det er lige før bilen skal opmåles selvstændigt, når den skal passerer Storebælt, og ser man på bilens egenvægt, kan man godt komme i tvivl om bilens ophav, for med 2200 kg i tomvægt, kan man spekulere lidt på, om det nu også er en personbil.

Ekstraudstyr er ikke det man normalt drøfter, når der skal købes Urus. Det handler mere om de individuelle ønsker, som er mulige, når der skal købes, og mon ikke de fleste kommende købere ønsker de nye 23-tomme hjul, som bliver mulige på den nye Urus årgang sent 2022, – modelår 2023, for hvis man skulle være interesseret, kan bilen leveres lige omkring juletid. Sikkert også med en stor rød sløjfe, hvis det skulle være aktuelt.

Den voldsomt store italienske SUV vejer 2200 kg når den er helt tom. Klimavenlig, sikkert ikke, men alligevel vil denne Urus S blive eftertragtet i fremtiden. Især når vi er fremme ved det tidspunkt, hvor man ikke længere kan købe denne type bil i EU.

Pin It on Pinterest