Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. March 10:15 by Jørli Petersen

Fransk brint

Hyvia har netop indviet den nye brintfabrik i Flins vest for Paris. Fabrikken producerer færdige motorenheder til brintbiler, færdige tankanlæg som det der ses ved fabrikken og i løbet af indeværende år, starter Hyvia også produktion af brint.

Hyvia er på kort tid blevet et meget kendt selskab i den omfattende Renault koncern, og i det meget tidlige forår 2022, har Hyvia indviet den nye H2 fabrik i Flins, der ligger lige vest for Paris ved Seine floden.

Den nye fabrik har startet sin første produktionslinje, hvor man fremstiller ”plug-and-play” brintenheder til Renault varebiler, i koncernen kalder man pakken for plug-power, og den første Renault på brint er som tidligere beskrevet den store Renault Master.

Hyvia producerer en færdig kassette til indbygning i Master. Når kassen er skruet fast under bilen, skal man kun tilslutte brinttanken og forbinde de løsthængende stik, og en ny Master H2 er klar til start.

I Renault koncernen kalder man kassen for plug-power, og det er en form for plug-and-play. Den færdige pakke skrues fast under bilen, og så er den næste Renault brint køreklar.

Den første H2 Master bliver forsynet med et mindre batteri og en elmotor på 76 HK. Brændselscellen fremstiller løbede elektrisk energi, det der ikke måtte blive brugt med det samme, bliver lagret på batteriet, og hvis batteriet ikke kan lagre den overskydende energi, bliver der skruet ned for ydelsen i brændselscellen.

Den nye type færdige brint-kassette fra Hyvia kan laves i alle størrelser. Hvorfor Renault har valgt en begrænset type brintløsning på 76 HK er uvist, men Toyota har valgt en brintløsning på 176 HK til Mirai, Hyundai kører med 163 HK i Nexo, og der er ingen øvre grænse for brintmotoren, og denne brintpakke fra Renault, er kun den første.

Ved den nye fabrik i Flins, er der etableret et tankanlæg til brint, og denne type anlæg bliver sat i serieproduktion i indeværende år. Samtidig starter Hyvia også produktion af brint, og den franske producent forventer at have 30 procent af det europæiske brintmarked i 2030.

Fiks og færdig i Flins. Den første brintmotor til Renault Master er klar til brug.

Pin It on Pinterest