Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. February '20 20:24 by Jørli Petersen

Fransk firmaflyder

Denne udgave af Peugeot 508 skal ses fra bagsiden. En veldesignet, rummelig og velkørende stationcar. Whats not to like?

Der er langt mellem de biler vi stadig betegner som jobbiler, og der er endnu længere mellem nyhederne. Modsat er der ikke så langt mellem de bilmærker, der siger farvel og tak til den klassiske firmabil, og en af de seneste frafaldne kommer fra samme koncern som denne Peugeot 508 SW, som i mange år har været, – eller skal vi sige var, en af de mest populære i den mest solgte bilklasse i Danmark.

Citroen har sagt farvel til C5, men Peugeot holder fast i 508, og den forskel mellem de to søstermærker, siger meget om det overordnede mål for de to mærker. Peugeot skal være bilmærket til de lidt mere satte købere, der skal være lidt mere luksus over Peugeot, og ser vi tilbage på Peugeots historie, passer det som hånd i handske, så lidt endnu kører det franske løvemærke videre med alt det kendte, og det gælder også for det der giver 508 plusser i karakterbogen.

Bredt modelprogram

Dagens 508 har først og fremmest designet på sin side. Da bilen blev vist første gang, tiltrak den masser af opmærksomhed, og nej, SW modellen er ikke helt så spændende som den meget coupe agtige sedan, men den klarer sig flot, og er slet ikke kedelig eller kikset.

Peugeot har altid haft den gode vane, at lave en rigtig god undervogn.

Det samme kan man sige om bilens køreegenskaber. Her har Peugeot meget at forsvare, for siden model 405 dukkede frem i 80’erne, er Peugeots firmabil fremhævet som en af de mest velkørende i klassen, og selv om klassen er blevet meget mindre, er 508 fortsat i top, også hvis vi sammenligner med biler, der er noget dyrere end 508.

Motorprogrammet i 508 har det meste af det kendte. Men er endnu ikke nået til det kapitel, der tilsætter el-drift. Det er på vej, men indtil videre må vi nøjes med traditionel benzin og disel, og testbilen er midtermodellen, bilen til den brede landevej, bilen til de mange kilometer i firmaets tjeneste, og de 163 heste fra dieselmotoren er dagens gennemsnit og rigeligt til det man normalt forlanger af en 508, som også er en af de biler, der må løbe med en tungere trailer, så campingfolket bør se nærmere på 508 som en mulighed.

Topudgaven af 508 diesel lægger 177 HK, helt ærligt kan vi ikke mærke forskel på testbilen og topmodellen, så man kan godt spare de sidste håndører, de 400 Nm er også pænt og ligger flot fra 2000 omdrejninger, men det Peugeot skal sælge bilen på, er foruden design og køreegenskaber, den opsætning af undervogn, som længe har været en ægte Peugeot specialitet.

Det er som om Peugeot først får en nyt model til at køre ordentligt. Herefter beskæftiger man sig med alt det andet, og nok engang kan vi glæde os over en fornem undervogn, som både byder på god daglig komfort, en undervogn der kan opsuge de små ujævnheder, men også en undervogn der synes at vågne til live, hvis man udnytter bilens ganske præcise styring, og giver lidt ekstra gas i de snævre kurver på de små veje.

Rummelig kabine, god komfort, men også lidt speciel. Man skal synes om det lille rat og den lidt anderledes indretning.

Vi noterer, at 508 SW kan køre med læs. Hvordan den er med en tungere trailer på krogen ved vi af gode grunde ikke, så her melder vi pas, man kan man lide bilens design og især indretning med det lille rat, hvor alle instrumenter kan ses over ratkransen, så kan vi godt smide en anbefaling efter 508 SW, der som sagt er en af de snart få tilbageværende biler af den type, som er godt på vej til en tilværelse i skyggen af SUV og Crossover biler.

Brug lidt mere

Vi kan heller ikke forbigå Peugeots relativt nye 8-trins automatkasse i stilhed. Vi er helt på det rene med, at det er en gearkasse som Peugeot køber hos en underleverandør, men det gør ikke gearkassen ringere, for den 8-trins er noget af det bedste vi har på markedet i dag, og prisen er slet ikke afskrækkende.

Vi kan faktisk ikke forestille os en Peugeot 508 uden den lækre automatmasse, og det er en meget stor ros her fra redaktionen, så brug de sidste krummer i pengekassen, og sæt kryds ved automatic.

Sluttelig kan vi ikke arbejde os gennem en sjælden ny firmabil, uden også at se nærmere på prisen.

Billigste 508 koster 320.000 kr på den officielle prisliste. Testbilen som er rigeligt forsynet med udstyr og større motorer er rykket betænkeligt tæt på de 500.000 kr, og i den prisklasse er en Peugeot 508 sat på en meget vanskelig opgave.

Derfor er det en god hjælp, at Peugeot selv opgiver en skattemæssige belastning eller den såkaldte skatteværdi til 355.000 kr, og det er en helt anden sang, som pludselig ikke er fra de varme lande.

Listeprisen for firmabiler der beskattes til 355.000 kr er 470.000 kr, så Peugeot giver altså et godt stykke mere end 100.000 kr i rabat på en 508 SW, hvis man køber den som firmabil, og så begynder det at give rigtig god mening.

Om Peugeot så kan omsætte de gode tal og bilens gode køreegenskaber og lækre design til gode salgstal må tiden vise. Vi giver bilen et solidt plus med på vejen.

Peugeot 508 SW HDi 163

Retningsstabil, komfortabel men også med et lidt sporty strejf hvis man presser bilen, som også må køre med den ganske stor trailer.

Pris: fra 319.990 kr

Pris for testbil: 489.990 kr

Motor: 2,0-liter 4-cyl

8 – aut

163 HK v. 3750 o/m

400 Nm v. 2000 o/m

0-100 km/t: 8,5 sek

Tophastighed: 226 km/t

Forbrug: 17,2 km/l

Kørevægt: 1694 kg

Totalvægt: 2146 kg

Trailer: 750/1800 kg

CO2: 147 g/km

Pin It on Pinterest